Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Πρόσθετα μέτρα για τον Έμπολα λαμβάνει η Ελλάδα

SHARE
Αυξημένη ετοιμότητα ζητά το υπουργείο Υγείας από λιμενικές αρχές και ναυτιλιακές εταιρείες, στο πλαίσιο της πρόληψης εξάπλωσης του ιού Έμπολα στην Ελλάδα.
Νέα εγκύκλιος που εξέδωσε τη Δευτέρα το υπουργείο αναφέρει αναλυτικές οδηγίες για την ατομική προστασία πληρωμάτων και επιβατών και για τη διαχείριση τυχόν ύποπτων κρουσμάτων.
Όπως αναφέρεται, στο εξής πριν καταπλεύσει οποιοδήποτε πλοίο διεθνούς ναυσιπλοΐας, θα πρέπει να συμπληρώνονται δηλώσεις υγείας - ανεξάρτητα από το αν κάποιος έχει συμπτώματα ή όχι - ενώ  θα πρέπει να δίνονται και πληροφορίες για όλη τη διαδρομή του πλοίου μέχρι να φτάσει στην Ελλάδα.
Σε κάθε πλοίο θα πρέπει να υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης κρούσματος και πλήρης ενημέρωση των ταξιδιωτών. Το σχέδιο έχει καταρτιστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και ακολουθείται διεθνώς εάν αναφερθούν ύποπτα συμπτώματα εν πλω.
Αν υπάρξει ύποπτο περιστατικό κατά την άφιξη στο λιμάνι, δίνονται οδηγίες για τη φροντίδα και μεταφορά του ασθενή. 
Η εγκύκλιος συνοδεύεται από λεπτομερείς οδηγίες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σχετικά με τις προδιαγραφές του ατομικού εξοπλισμού προστασίας και την εφαρμογή των μέσων ατομικής προστασίας.
Συνεχίζεται η επιδημία στη Δυτική Αφρική
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σε Γουινέα, Λιβερία και Σιέρα Λεόνε έχουν καταγραφεί 13.540 κρούσματα αιμορραγικού πυρετού από Έμπολα ενώ 4.941 ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους.
Κρούσματα έχουν αναφερθεί και σε Μάλι, Νιγηρία, Σενεγάλη, Ισπανία και Ηνωμένες Πολιτείες. Εκτός των αφρικανικών συνόρων, έχουν καταγραφεί δύο θάνατοι.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: