Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Αφίξεις εξπρές σε ξενοδοχεία

SHARE
Τα ξενοδοχεία δεν θέλουν τη μακρά παραμονή του επισκέπτη τους στη ρεσεψιόν προκειμένου να παραλάβει τα κλειδιά του. Τώρα, αυτή η διαδικασία θα επιταχυνθεί χάρη σε κάποια νέα προγράμματα τα οποία θα σας επιτρέπουν να ανεβαίνετε απευθείας στο δωμάτιό σας με μοναδικό όπλο το κινητό σας τηλέφωνο.
Πρόκειται για μία σημαντική καινοτομία την οποία αποπειρώνται να εφαρμόσουν κάποια ξενοδοχεία προσπαθώντας να προλάβουν σε αυτόν τον αγώνα δρόμου τις αεροπορικές εταιρείες. Είναι γνωστό ότι πολλές αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν στο επιβατικό κοινό να κάνει τα πάντα μέσω του κινητού τηλεφώνου: να αγοράσει εισιτήριο, να κρατήσει θέση, ακόμα και να χρησιμοποιήσει την κάρτα επιβίβασης απολύτως ηλεκτρονικά. Τώρα τα ξενοδοχεία ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να καλλιεργήσουν την ίδια σχέση με τους πελάτες τους.
Πρόσφατα η Starwood Hotels and Resorts έγινε η πρώτη αλυσίδα που θα επιτρέπει στους ενοίκους της να ξεκλειδώνουν την πόρτα του δωματίου τους με το κινητό τους τηλέφωνο. Η Hilton Worldwide, εξάλλου, αναγνώρισε ότι έχει παρόμοια σχέδια και πρόκειται να υιοθετήσει και αυτή τα ηλεκτρονικά κλειδιά στο κινητό μέχρι τα τέλη του 2015 σε κάποια από τα ξενοδοχεία της στις ΗΠΑ.
Ομως και πολλές άλλες αλυσίδες προσπαθούν να επινοήσουν τρόπους που θα διευκολύνουν τη διαδικασία της άφιξης του επισκέπτη στο ξενοδοχείο. Η Marriot International, παραδείγματος χάρη, επιτρέπει στους επισκέπτες να κάνουν check in μέσω της εφαρμογής της. Οταν υπάρχει δωμάτιο έτοιμο να υποδεχθεί τον επισκέπτη θα αποστέλλεται το σχετικό μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο. Τα παραδοσιακά κλειδιά-κάρτες θα έχουν ήδη προγραμματιστεί και θα τον περιμένουν στη ρεσεψιόν. Οι ταξιδιώτες θα φτάνουν στη ρεσεψιόν γρήγορα, θα δείχνουν την ταυτότητά τους και θα παραλαμβάνουν τα κλειδιά τους. Μάλιστα η Hilton θα συμπεριλάβει στη δική της εφαρμογή και χάρτη της ιδιοκτησίας της, ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να επιλέξει το δωμάτιο της αρεσκείας του. Ανάλογες διαδικασίες εξπρές άφιξης δοκιμάζει και η InterContinental Hotels Group σε 60 ξενοδοχεία της.
Ομως τα ξενοδοχεία δεν στρέφονται στα ηλεκτρονικά μέσα μόνο για να διευκολύνουν την εμπειρία του check in. Θέλουν να κάνουν τους ενοίκους τους πιο έτοιμους να χρησιμοποιήσουν τηλέφωνα και ταμπλέτες προκειμένου να βελτιώσουν τη διαμονή τους.
Σε κάποιες περιπτώσεις αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να χρησιμοποιούν το iPad τους προκειμένου να ζητήσουν μία κλήση αφύπνισης. Ομως περισσότερο απ’ όλα τα ξενοδοχεία επιθυμούν να δουν τους πελάτες τους να αναβαθμίζουν τη διαμονή τους κλείνοντας σουίτες, ραντεβού στα spa και δείπνο στο δωμάτιο από τις κινητές τους συσκευές και τα έξυπνα ρολόγια τους μελλοντικά.
Βέβαια, η μετάβαση σε ηλεκτρονικά κλειδιά δωματίου στο κινητό τηλέφωνο δεν θα είναι διόλου εύκολη υπόθεση. Η εφαρμογή της Starwood συνδέεται μέσω Bluetooth. Και κάθε δωμάτιο ξενοδοχείου θα χρειαστεί νέα κλειδαριά, η οποία θα μπορεί να επικοινωνεί με το κινητό τηλέφωνο του ενοίκου.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: