Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Παρθενική συνεδρίαση για το «αντισεισμικό» συμβούλιο

SHARE
Συνεδρίασε για πρώτη φορά την Τρίτη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), παρουσία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Η συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του οργανισμού, συνέπεσε με τη συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας του ΟΑΣΠ, του οποίου νέος πρόεδρος ανέλαβε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκας.
«Ο ΟΑΣΠ στο πέρασμα των χρόνων έχει αφήσει πίσω του μια πολύ σημαντική παρακαταθήκη, η οποία συνίσταται καταρχάς στο επιστημονικό του έργο. Τρέφω βαθιά εκτίμηση και ειλικρινή σεβασμό για τους επιστήμονες, τους ανθρώπους, που αφιερώνουν τη ζωή τους, για να ερευνούν ένα φαινόμενο, που δυστυχώς αποτελεί για εμάς θλιβερό προνόμιο πανευρωπαϊκά» τόνισε, απευθυνόμενος προς τα μέλη του ΔΣ, ο κ. Χρυσοχοΐδης και συνέχισε:
«Ο ΟΑΣΠ πρέπει καθημερινά μέσα από συγκεκριμένα προγράμματα να λαμβάνει προληπτικά μέτρα, να εκπαιδεύει τον πληθυσμό, έτσι ώστε τη θέση του φόβου να παίρνει η ψυχραιμία και η καλή οργάνωση. Οφείλουμε διαρκώς, να είμαστε σε επαγρύπνηση, που συνίσταται στην πρόληψη, αλλά και τη συνολική προσπάθεια να γνωρίσουμε καλά το φαινόμενο του σεισμού. Πρέπει να προλαμβάνουμε παρά να καταστέλλουμε καταστάσεις. Οι συναρμόδιες υπηρεσίες, με τη συμμετοχή και τον συντονισμό του ΟΑΣΠ, πρέπει να κάνουν διαρκώς ασκήσεις, έτσι ώστε μικροί και μεγάλοι να είμαστε έτοιμοι».
Αναφερόμενος στην εμπειρία από τον πρόσφατο σεισμό της Κεφαλλονιάς, επισήμανε: «Θέλω να σας πω με πολύ περηφάνια για τους ανθρώπους της Κεφαλλονιάς, ότι τα κτίρια τους, που κατασκευάστηκαν μετά το σεισμό του '53, άντεξαν σε έναν πάρα πολύ ισχυρό σεισμό.
»Οι άνθρωποι άντεξαν, κράτησαν όρθιο το φρόνημά τους και σήμερα η Κεφαλλονιά, μετά το καλοκαίρια, που υποδέχθηκε εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, ανασυγκροτείται με νέες υποδομές και γίνεται καλύτερη από πριν. Πρέπει να κρατήσουμε το παράδειγμα της Κεφαλλονιάς ως ζωντανό υπόδειγμα για όλους τους υπόλοιπους».
Ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. αφού αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή κορυφαίων επιστημόνων, που διετέλεσαν πρόεδροι και μέλη του ΔΣ του Οργανισμού, στον αείμνηστο καθηγητή Γιάννη Δρακόπουλο, τον Δ. Παπανικολάου, τον Βασίλη Ανδριανάκη, τον Στ. Αναγνωστόπουλο, τον Κ. Μακρόπουλο και τον προκάτοχό του Κοσμά Στυλιανίδη, τόνισε χαρακτηριστικά: 

«Ο ΟΑΣΠ αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε πολίτη αυτής της χώρας, για την ασφάλεια, την ενημέρωση και την προστασία απέναντι στους σεισμούς. Αποτελεί για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις Περιφέρειες και τους κεντρικούς φορείς της χώρας τον συντονιστικό φορέα για την αντισεισμική θωράκιση και για τον επιστημονικό, τεχνικό κόσμο, τη δεξαμενή γνώσης για τον σχεδιασμό αντισεισμικών κατασκευών».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: