Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Ως και 12 χρόνια επιπλέον στη δουλειά - Για σύνταξη... όποιος πρόλαβε, πρόλαβε!

SHARE
Ως και 12 χρόνια επιπλέον στη δουλειά - Για σύνταξη... όποιος πρόλαβε, πρόλαβε!

Ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, μητέρες και εργαζόμενοι σε τράπεζες και ΔΕΚΟ οι μεγάλοι χαμένοι
- Κανείς εργαζόμενος δεν θα μπορεί να βγει σε σύνταξη πριν το 62ο έτος
- Κατάργηση εδώ και τώρα όλων των πρόωρων συντάξεων ζητάει η τρόικα για να επιστρέψει

Ουσιαστικά γραπτή εγγύηση για την αύξηση των ορίων ηλικίας ζητάει η τρόικα για να επιστρέψει στην Ελλάδα (μεταξύ άλλων).

Ουσιαστικά οι τροϊκανοί επιμένουν να γίνει η αλλαγή του ασφαλιστικού άμεσα. Οι αλλαγές να γίνουν μέσα στο 2014 και να ξεκινήσει η ισχύς του από την 1η Ιανουαρίου του 2015 έτσι ώστε να χάσουν το δικαίωμα σε πρόωρη συνταξιοδότηση οι περισσότεροι απ' όσους έχουν ελπίδες ακόμη.

Επί της ουσίας όμως οι τροϊκανοί επιμένουν να συμπεριληφθούν στις αλλαγές ακόμη και όσοι ήδη έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα στη συνταξιοδότηση.

Εάν οι αλλαγές ισχύσουν για όλες θίγονται άμεσα όσοι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ βγουν σε σύνταξη με 35ετία έχοντας συμπληρώσει τα 10.500 ένσημα το 2010 ή τα 10.800 στο το 2011 ή τα 11.100 το 2012 και εκείνη την εποχή δεν είχαν συμπληρώσει τα 58 έτη.
Αυτοί οι άνθρωποι επί της ουσίας θα χρειαστει να δουλέψουν επιπλέον και 3 και 4 χρόνια.
Στους μεγάλους χαμένους θα είναι και οι ασφαλισμένοι σε ταμεία Τραπεζών, ΔΕΚΟ, αλλά και οι μητέρες ανηλίκων παιδιών που είχαν 25 έτη ασφάλισης που επί της ουσίας θα βρεθούν να δουλεύουν ώστε να συμπληρώσουν το 52 ή το 55 έτος ακόμη και 7 ή και 12 έτη.
Το ίδιο θα συμβεί και με τις ασφαλισμένες μητέρες στο ΙΚΑ που θα πρέπει και αυτές να περιμένουν για τη σύνταξη ως τα 62, δηλαδή σε σχέση με το παλιό καθεστώς θα χρειαστεί να περιμένουν επιπλέον 12 έτη.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: