Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Προβάδισμα 6,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ - Τρίτο το Ποτάμι

SHARE
Με 6,5 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της GPO, που παρουσιάστηκε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης το 26,7% όσων απάντησαν προτίθεται να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και το 20,2% Νέα Δημοκρατία.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται το νέο κόμμα Το Ποτάμι, το οποίο παίρνει 6% εκτοπίζοντας τη Χρυσή Αυγή στην τέταρτη θέση, η οποία, μαζί με το ΚΚΕ, σημειώνει το ποσοστό του 5,7%.
Το δεύτερο κυβερνητικό κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, περιορίζεται στο 4%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται στο όριο εισόδου στη Βουλή, δηλαδή στο 3%.
Δύο ακόμα κόμματα ξεπερνούν το 1% και αυτά είναι ο ΛΑΟΣ με 2,1% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,6%.
Ο Αλέξης Τσίπρας κερδίζει τον Αντώνη Σαμαρά στην έκφραση θετικής γνώμης, αν και ο πρωθυπουργός διατηρεί το προβάδισμα στην καταλληλότητα να κυβερνήσει. Στις τελευταίες θέσεις στην θετική γνώμη βρίσκονται οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Νίκος Μιχαλολιάκος.  
Συγκεκριμένα τα ποσοστά θετικής γνώμης για τους πολιτικούς αρχηγούς έχουν ως εξής:
Αλέξης Τσίπρας 42,8%
Αντώνης Σαμαράς 41%
Σταύρος Θεοδωράκης 40%
Φώτης Κουβέλης 34%
Δημήτρης Κουτσούμπας 33,6%
Πάνος Καμμένος 29%
Ευάγγελος Βενιζέλος 22,8%
Νίκος Μιχαλολιάκος 11,6%
Το 43,1% των ερωτηθέντων απάντησαν πως ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός και το 37,6% ο Αλέξης Τσίπρας.
Ανάμεσα στα άλλα ευρήματα της δημοσκόπησης το 62,4% των πολιτών προτιμά ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην προέρχεται από την πολιτική, ενώ στην ερώτηση για το ποιος θα πρέπει να κάνει τη διαπραγμάτευση για το χρέος, Το 42,5% απαντούν «η σημερινή κυβέρνηση» και το 48,9% «μια κυβέρνηση που θα προκύψει μετά από εκλογές».
Το 52,6% των πολιτών εκφράζει την πεποίθηση πως η Ελλάδα έχει διαφύγει τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ. Το 61% των πολιτών θεωρεί πως αν δεν πετύχουν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, η χώρας δεν θα πρέπει να εξετάσει μια διαδικασία εξόδου από το ευρώ.
Σε δεύτερη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε από το κανάλι ACTION24, το 46% των πολιτών πιστεύει πως θα πρέπει η παρούσα Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ υπέρ της διεξαγωγής εθνικών εκλογών με αφορμή το θέμα αυτό τάσσεται το 42%.
Αναφορικά με το ποιον θα έβλεπαν για επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Φώτη Κουβέλη προτιμά το 13%, τον Νίκο Κωνσταντόπουλο το 10%, τον Σταύρο Δήμα το 7% και τη Μαρία Δαμανάκη επίσης το 7%. Στις αυθόρμητες απαντήσεις για το ίδιο ερώτημα, οι επιλογές των πολιτών ήταν: ο Μίκης Θεοδωράκης, η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, η Γιάννα Αγγελοπούλου, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Δημήτρης Νανόπουλος, ο Νίκος Αλιβιζάτος και ο Γιώργος Γραμματικάκης.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: