Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Mειώνουν την τιμή στο γάλα τα σούπερ μάρκετ

SHARE
Σε μειώσεις τιμών του γάλακτος προχωρούν ολοένα και περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Οι μειώσεις αυτές άλλες φορές έχουν τη μορφή μόνιμης μείωσης στον τιμοκατάλογο, όμως συχνότερα πρόκειται για μειώσεις ορισμένες ημέρες της εβδομάδας, υπό τη μορφή προσφορών.
Κινήσεις από την πλευρά των γαλακτοβιομηχανιών δεν έχουν γίνει ακόμη, με εξαίρεση την Friesland Campina Hellas, η οποία, όμως, δεν δραστηριοποιείται στην κατηγορία του παστεριωμένου γάλακτος, αλλά στην κατηγορία του γάλακτος υψηλής θερμικής επεξεργασίας (γνωστό ως υψηλής παστερίωσης).
Οι μειώσεις, επίσης, με εξαίρεση τη Friesland, δεν ανακοινώνονται επισήμως από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, οι οποίες, πάντως, φροντίζουν να ενημερώνουν τις υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης.
Από την περασμένη Παρασκευή έγινε γνωστό ότι η αλυσίδα Σκλαβενίτης προέβη στη μείωση κατά 5% της τιμής του παστεριωμένου γάλακτος των εταιρειών Δέλτα (Vivartia), Ολυμπος, Μεβγάλ και Δωδώνη. Χθες έγινε γνωστό ότι προχωρεί σε διήμερα προσφορών σε όλα τα επώνυμα παστεριωμένα γάλατα η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Βερόπουλος. Η έκπτωση που θα γίνεται την Τρίτη και την Τετάρτη θα είναι της τάξης του 20%.
Υπενθυμίζεται ότι εδώ και δύο χρόνια περίπου ανάλογη προσφορά «τρέχει» η Μαρινόπουλος, καθώς κάθε Δευτέρα και Τρίτη διαθέτει τις επώνυμες μάρκες παστεριωμένου γάλακτος προς 0,99 ευρώ/λίτρο.
Κρίσιμο, βεβαίως, ερώτημα είναι εάν όλες οι παραπάνω κινήσεις θα έχουν διάρκεια ή απλώς πρόκειται για μια τακτική εντυπώσεων των εταιρειών, η οποία ενισχύεται για προφανείς λόγους και από το υπουργείο Ανάπτυξης.
Η συνολική αξία των προσφορών (όχι μόνο στο γάλα) που παρέχεται στους καταναλωτές μέσω των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ υπολογίστηκε από το Ινστιτούτο Ερευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) σε 340 εκατ. ευρώ κατά το α΄ εξάμηνο του 2014, αυξημένη κατά 9,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ, το ποσό αυτό, εάν αθροιστεί με τα εκπτωτικά κουπόνια, αντιστοιχεί σε όφελος ανά νοικοκυριό σε 160 ευρώ ετησίως.

SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: