Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

«Άκου νεοέλληνα» - Ένα βιβλίο τομή για τις αιτίες που μας οδήγησαν στην παρακμή και τη μεγάλη ύφεση

SHARE
Υπό μία διαφορετική οπτική σε σχέση με τις προσπάθειες που μέχρι σήμερα έχουν γίνει, προσπαθεί να ερμηνεύσει τις αιτίες της κρίσης ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Αβέρκιος Λουδάρος, με το βιβλίο του που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως και διατίθεται από ταPublic με τον τίτλο «άκου νεοέλληνα» και υπότιτλο οι αιτίες που μας οδήγησαν στην παρακμή και τη μεγάλη ύφεση».
Η ιδιαιτερότητα του βιβλίου έγκειται στην προσπάθεια του συγγραφέα να διερευνήσει τις αιτίες της κατάρρευσης του οικονομικού μοντέλου υπό το πρίσμα της συλλογικής νοοτροπίας. 
Ο συγγραφέας διερωτάται γιατί το νεοελληνικό όνειρο αποδείχτηκε αυταπάτη και εξελίχθηκε σε εφιάλτη. Γιατί περιοδικά αντιμετωπίζουμε συμφορές και βιώνουμε τραγωδίες; Μήπως τελικά έχουν δίκιο όσοι μας χαρακτηρίζουν «χώρα του φραπέ»; Μήπως εξακολουθούμε να φοράμε στο ένα πόδι το τσαρούχι; Έχουμε σταθεί απέναντι από τον καθρέφτη για να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να σκεφθούμε τις ευθύνες μας σε σχέση με την κρίση, η οποία ενέσκυψε στη χώρα;
Με διεισδυτική ματιά καταγράφει τα ατομικά και συλλογικά λάθη για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα στην οικονομία δεν προκλήθηκε από εξωγενείς παράγοντες, αλλά από τον μεγάλο εχθρό που είναι εσωτερικός και δεν είναι άλλος από τη νοοτροπία μας, την απαξίωση των αξιών, την εγωκεντρική συμπεριφορά μας, την προάσπιση συντεχνιακών συμφερόντων και τον αρνητισμό μας.
Εν κατακλείδι, ο συγγραφέας με το άκου νεοέλληνα μας καλεί να απαντήσουμε στα ερωτήματα, ποιοι είμαστε, τι θέλουμε, πού πάμε. Εάν δεν το πράξουμε, δεν πρόκειται να λύσουμε το υπαρξιακό μας πρόβλημα και ο πολιτισμός μας, δηλαδή η ψυχή μας, θα συνεχίσει να νοσεί βαριά.




ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Αβέρκιος Λουδάρος γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1969 στον Πειραιά. Οι ρίζες του είναι στη θάλασσα, αλλά αναζωογονείται ατενίζοντας τον κόσμο από ψηλά, σε περιπάτους κάτω από τα έλατα. Η μεγάλη του αγάπη είναι να ταξιδεύει στην Κρήτη για να παίρνει δύναμη από τον Ψηλορείτη.
Παιδιόθεν έβρισκε απόλαυση στην ανάγνωση και τη συγγραφή. Αυτή η οδός τον «έβγαλε» στη δημοσιογραφία, την οποία υπηρετεί από τα νεανικά του χρόνια, συνεργαζόμενος με εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.
Το 2011 εξέδωσε το μυθιστόρημα «Δολοφονώντας τις σκιές», μία γκανκστερική ιστορία που πραγματεύεται τον φόβο, τη βούληση του ισχυρού να εξουσιάζει και την ανάγκη του ανίσχυρου να εξουσιάζεται
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: