Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Καθηλωμένη στο εκρηκτικό 27% η ανεργία στην Ελλάδα μέχρι και το 2015

SHARE
Να διαλύσουν την όποια ελπίδα ότι η -έστω ασθενική- ανάπτυξη θα συνοδευτεί από μείωση της ανεργίας έρχονται οι μαύρες προβλέψεις του ΟΟΣΑ για την ελληνική αγορά εργασίας. Η ανεργία θα μείνει καθηλωμένη στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή της κρίσης, κοντά στο 27%, έως το τέλος του 2015, τονίζει.
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το μεγάλο ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων (71%) και συνιστά να σταματήσει η μείωση μισθών, που ούτως ή άλλως δεν απέδωσε, αφού εκτός των άλλων θα αυξήσει τον αριθμό των φτωχών εργαζομένων.
Παρά το ότι η Ελλάδα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας, βαθμολογείται κάτω από τη βάση στους μηχαμισμούς ασφάλισης κατά της ανεργίας, λέει ο ΟΟΣΑ, ενώ επιβεβαιώνει αυτό που οι Ελληνες εργαζόμενοι γνωρίζουν πλέον καλά ότι δηλαδή ο κίνδυνος να μείνει κανείς άνεργος και η αναμενόμενη διάρκεια του διαστήματος που θα μείνει άνεργος είναι μεταξύ των υψηλότερων μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: