Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

«Ουδέν σχόλιο» από το ΔΝΤ για την δικαστική έρευνα κατά της Λαγκάρντ

SHARE
To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δήλωσε ότι δεν θα κάνει κανένα «περαιτέρω σχόλιο» σχετικά με την επίσημη δικαστική έρευνα που ξεκίνησε εις βάρος της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για «αμέλεια», στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση της αμφιλεγόμενης διαιτησίας το 2008 στη Γαλλία ανάμεσα στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί και την τράπεζα Crédit Lyonnais.
«Η γενική διευθύντρια έχει ήδη κάνει δηλώσεις για αυτήν την υπόθεση. Αυτή τη στιγμή ταξιδεύει προς την Ουάσιγκτον και θα ενημερώσει, προφανώς, το διοικητικό συμβούλιο (του ΔΝΤ), όσο το δυνατόν συντομότερα» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, σε ένα δελτίο Τύπου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Μέχρι τότε, δεν έχουμε κανένα επιπλέον σχόλιο» προσέθεσε ο ίδιος.
Ερωτηθείσα από το Γαλλικό Πρακτορείο αν σκοπεύει να παραιτηθεί από το ΔΝΤ, η πρώην υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας απάντησε μονολεκτικά: «Όχι».
Ο δικηγόρος Ιβ Ρεπικέ δήλωσε μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι η Λαγκάρντ, η οποία αυτή την εβδομάδα απάντησε σε ερωτήσεις δικαστικών στο Παρίσι για τέταρτη φορά υπό το καθεστώς της μάρτυρος στην υπόθεση, υποστήριξε πως η κίνηση των δικαστών είναι αβάσιμη.
Μέχρι σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, που αντιπροσωπεύει τα 188 κράτη μέλη του, εκφράζει την «εμπιστοσύνη» του στο πρόσωπο και στην ικανότητα της Λαγκάρντ να ασκεί «αποτελεσματικά τα καθήκοντά της» παρά την έρευνα για την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: