Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Μπόνους δύο εξεταστικές στους «αιώνιους» φοιτητές

SHARE
Το θέμα των «αιώνιων» φοιτητών βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Τετάρτη ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδος με τους Πρυτάνεις ων Πανεπιστημίων και τους Προέδρους των ΤΕΙ.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε την οριστική διαγραφή όλων των αιώνιων φοιτητών στις 31 Αυγούστου, με διαπιστωτικές πράξεις των οικείων οργάνων των ιδρυμάτων.
Ωστόσο, και επειδή ακόμη δεν έχουν εκδοθεί οι οργανισμοί των ιδρυμάτων, όπως ο νόμος προβλέπει, όπου εκεί θα ρυθμίζονται τα θέματα αυτά, στις 26 του μήνα θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή.
Όμως, ο υπουργός έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους «αιώνιους φοιτητές» έχουν δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση των σπουδών τους.
Ειδικότερα, έπειτα από εισήγηση του υπουργού στη σύσκεψη αποφασίστηκε να δοθούν δύο επιπλέον εξεταστικές περίοδοι σε όσους φοιτητές έδειξαν έμπρακτο ενδιαφέρον, συμμετέχοντας στις εξετάσεις κατά τα δύο τελευταία ακαδημαϊκά έτη, 2012-13 και 2013-14.
Οι φοιτητές αυτοί θα μπορούν να συμμετάσχουν στις δυο επόμενες και πλήρεις εξεταστικές περιόδους του Σεπτεμβρίου και του Φεβρουαρίου, ενώ στην ίδια κατηγορία εντάσσονται όσοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τις εξετάσεις τους στα μαθήματα, αλλά οφείλουν διπλωματικές ή πτυχιακές εργασίες, ή πρακτική άσκηση στα ΤΕΙ.
Εκτιμάται ότι από το σύνολο των λιμναζόντων φοιτητών, η ρύθμιση αφορά περίπου 30.000.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, οι αριθμοί των «λιμναζόντων φοιτητών» είναι κατά προσέγγιση 120.000 στα Πανεπιστήμια και 50.000 στα ΤΕΙ (διότι π.χ το ΤΕΙ Αθηνών διέγραψε ήδη 17.000 από το 2007 έως σήμερα επειδή δεν ενεγράφησαν).
Από αυτούς υπολογίζεται ότι στα Πανεπιστήμια το 90-92% των λιμναζόντων (περίπου 108.000) θα διαγραφεί και αντιστοίχως άνω του 60% στα ΤΕΙ (δηλαδή περί τους 10.200). Συνολικά δηλαδή, σε λίγες μέρες αναμένεται να διαγραφούν οριστικά από τα μητρώα ΑΕΙ-ΤΕΙ περίπου 118.000 «αιώνιοι» φοιτητές.
Οι οριστικοί αριθμοί θα δοθούν από τα Ιδρύματα στο Υπουργείο και θα δημοσιοποιηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: