Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Εκτός της λίστας αποζημίωσης τα ροδάκινα

SHARE
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι πρόκειται να αποδεσμεύσει περίπου 125 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του τομέα των οπωροκηπευτικών της Ε.Ε., ο οποίος πλήττεται από το εμπάργκο που επέβαλε για ένα χρόνο η Ρωσία στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων.
Αυτά τα μέτρα στήριξης της αγοράς μέσω αποζημιώσεων για την απόσυρση προϊόντων, τα οποία τίθενται σε ισχύ από σήμερα Δευτέρα, αφορούν τα καρότα, τις τομάτες, τα λάχανα, τις πιπεριές, τα κουνουπίδια, τα αγγούρια και τα αγγουράκια, τα μανιτάρια, τα μήλα, τα αχλάδια, τα φρούτα του δάσους, τα επιτραπέζια σταφύλια και τα ακτινίδια, σύμφωνα με ανακοίνωση.
Στη λίστα, δεν περιλαμβάνονται ακόμα τουλάχιστον τα ροδάκινα, που ενδιαφέρουν τους Έλληνες παραγωγούς.
Ο προβλεπόμενος προϋπολογισμός είναι περίπου 125 εκατ. ευρώ» διευκρίνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εκπρόσωπος της Επιτροπής για τη Γεωργία, κ. Ρότζερ Γουέιτ. «Η ιδέα είναι να μειωθούν οι ποσότητες που διατίθενται στην αγορά ώστε οι τιμές να μην πέσουν σε επίπεδα κρίσης» εξήγησε.
Μόλις επισημοποιηθούν τα μέτρα στήριξης, μέσα σε μερικές εβδομάδες, τα χρήματα θα δοθούν αναδρομικά από τις 18 Αυγούστου και θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.
Αυτοί που θα ωφεληθούν κυρίως από τη στήριξη αυτή είναι οι μεγάλοι προμηθευτές οπωροκηπευτικών της Ρωσίας, δηλαδή η Πολωνία, η Λιθουανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία, διευκρίνισε ευρωπαϊκή πηγή.
Μια έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Γεωργίας έχει εξάλλου προγραμματισθεί για τις 5 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες, τρεις ημέρες νωρίτερα από την ημερομηνία που είχε αναφερθεί αρχικά από την ιταλική προεδρία της ΕΕ, για να εξετασθούν οι επιπτώσεις από το ρωσικό εμπάργκο, πρόσθεσε ο Γουέιτ.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: