Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Συνταγματικό το πλαφόν στη συνταγογράφηση

SHARE
Δεκτή εν μέρει έκρινε το ΣτΕ την αίτηση αναστολής του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) για το πλαφόν συνταγογράφησης φαρμάκων.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ, το ΣτΕ αποφάσισε την αναστολή της υπουργικής απόφασης αναφορικά με το πλαφόν συνταγογράφησης, ως προς το σκέλος που αφορά τον καθορισμό κατωτάτου ορίου στη συνταγογράφηση γενοσήμων και off – patent (εκτός προστασίας πατέντας) φαρμάκων ανά γιατρό.
Το ΣτΕ έκανε δεκτό το πλαφόν στη δαπάνη συνταγογράφησης φαρμάκων ανά γιατρό, ειδικότητα και γεωγραφική περιοχή.

Σύμφωνα με τον ΠΙΣ, αναμένεται η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης της υπουργικής απόφασης, η οποία έχει προσδιορισθεί για τον ερχόμενο Νοέμβριο του 2014.

«Πρέπει ο υπουργός Υγείας να κατανοήσει ότι οι οποιεσδήποτε υπουργικές αποφάσεις πρέπει να εκδίδονται μέσα από συνεννόηση και διάλογο με τους ανώτατους υγειονομικούς φορείς αλλά και με συνολική εκτίμηση των συνεπειών που δύνανται αυτές να επιφέρουν στη δημόσια υγεία και τη λειτουργία των γιατρών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: