Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Τέλος σε πρόωρες και αναπηρικές συντάξεις βάζει νέα μελέτη

SHARE
Μία μελέτη του ΚΕΠΕ για το ασφαλιστικό προκαλεί πανικό σε όσους πλησιάζουν κοντά στη συνταξιοδότηση, καθώς οι προτάσεις του τινάζουν στον αέρα τα σχέδια χιλιάδων πολιτών που ήταν ένα βήμα πριν από τη συνταξιοδότηση. 
Συγκεκριμένα η μελέτη του ΚΕΠΕ προτείνει να μην υπάρχει σχεδόν κανείς συνταξιούχος 50 και 55 ετών και γενικότερα να καταργηθούν όλες οι πρόωρες συντάξεις κάτω των 60 ετών.  Υπάρχει μάλιστα ειδική αναφορά για τους ασφαλισμένους άντρες στο Δημόσιο που βγαίνουν στη σύνταξη στα 57 έτη, ενώ υπογραμμίζονται και οι περιπτώσεις γυναικών που συνταξιοδοτούνται στα 50 έως και τα 55 έτη. 
Σύμφωνα με τη μελέτη του ΚΕΠΕ προτείνει κατώτατη σύνταξη στα 20 χρόνια εργασίας και όχι στα 15 όπως ισχύει σήμερα. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως για να βγει κάποιος με την κατώτατη σύνταξη θα πρέπει να συγκεντρώνει τουλάχιστον 6.000 ένσημα και όχι 4.500 που είναι σήμερα. 
Μάλιστα, η μελέτη φτάνει στο σημείο να προτείνει να περικοπούν οι αναπηρικές συντάξεις, καθώς όπως υποστηρίζει το ΚΕΠΕ οι μισές αφορούν άντρες έως και 53 ετών. 
Η μελέτη αναφέρει επί λέξει ότι είναι αδιανότητο με τη δικαιολογία των προσωπικών δεδομένων, το κράτος να μη γνωρίζει τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών του, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το Mega. 
Άλλωστε, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΑΟ προκύπτει ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπερνούν τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ με τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων να αριθμούν περί τους 213.234. 
Οι περισσότεροι οφειλέτες όμως είναι εντυπωσιακό πως δεν δημιουργήθηκαν εν μέσω κρίσης, αλλά πριν από το 2009. Συγκεκριμένα, πριν από την κρίση χρωστούσαν στο δημόσιο 176.984, ενώ μετά το 2009 προστέθηκαν άλλοι 36.250 οφειλέτες. 
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: