Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Την κατάργηση του ΦΠΑ ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

SHARE
Με τα νέα δυσβάσταχτα και «φουσκωμένα» χαράτσια του περιβόητου «Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων» (ΕΝΦΙΑ) έρχονται αντιμέτωπα τα λαϊκά νοικοκυριά από την περασμένη Παρασκευή, οπότε και ξεκίνησε η ανάρτηση στην ιστοσελίδα του συστήματος Taxis των εκκαθαριστικών του νέου φόρου πάνω στη λαϊκή κατοικία και περιουσία.

Με τον «ενιαίο φόρο ακινήτων», όχι μόνο μονιμοποιείται το τάχα «έκτακτο» χαράτσι του ΕΕΤΗΔΕ, που μέχρι τώρα ερχόταν με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, επιβαρύνοντας τη λαϊκή κατοικία, αλλά πλέον το χαράτσωμα επεκτείνεται και στα χωράφια, τα οικόπεδα και τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, κυριολεκτικά σε κάθε σπιθαμή γης που ανήκει σε λαϊκά νοικοκυριά, ασχέτως αν αποκτούν ή όχι κάποιο εισόδημα από αυτή.
Αντικειμενικά, σε συνδυασμό με τη συνολικότερη αντιλαϊκή επίθεση, αλλά και συγκεκριμένα με τη σταδιακή άρση των όποιων περιορισμών απέμεναν ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών για χρέη προς τις τράπεζες, η φοροεπιδρομή που συντελείται μέσω του «ενιαίου φόρου ακινήτων» ενισχύει τους όρους και τις προϋποθέσεις για συγκέντρωση της λαϊκής γης και περιουσίας σε ολοένα και λιγότερα χέρια.
Η αποστολή των εκκαθαριστικών για τον ΕΝΦΙΑ επιβεβαιώνει τη νέα φοροεπιδρομή που δέχονται τα λαϊκά στρώματα εξαιτίας της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας τους. Το μέγεθος της φοροεπιδρομής αποκαλύπτεται και από το γεγονός του επιπλέον καταλογισμού 500 εκατομμυρίων ευρώ, από όσα αρχικά είχε προϋπολογίσει η κυβέρνηση. Η παρατηρούμενη τεράστια αύξηση των αντικειμενικών αξιών σε απομακρυσμένους οικισμούς, που οδηγεί σε υπερβολική φορολόγηση μιας μικρής αξίας ακίνητης περιουσίας, επιβεβαιώνει την παραπάνω εκτίμηση.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου ζητάει την πλήρη απαλλαγή της πρώτης, αλλά και δευτερεύουσας κατοικίας, που καλύπτουν τις στεγαστικές ανάγκες και τις ανάγκες αναψυχής της λαϊκής οικογένειας. Να μη φορολογηθεί η αγροτική γη. Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: