Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

ΞΟΡΚΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ...

SHARE
Με έναν συνδυασμό μακρόπνοων στόχων -με κύριο την απομάκρυνση της Τρόικας και την διευθέτηση του ελληνικού χρέους- και παρεμβάσεων ...
στα θέματα της καθημερινότητας ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς επιδιώκει να περάσει το δύσκολο Φθινόπωρο και να φθάσει μέχρι την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τον Ιανουάριο του 2015.

Χθες ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε προγράμματα ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ από τα ευρωπαϊκά κονδύλια κυρίως το ΕΣΠΑ για την ανακούφιση των μακροχρόνια ανέργων και την υποβοήθηση της ένταξης νέων στην αγορά εργασίας. Αν και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ο κ. Σαμαράς επέλεξε να κάνει τις σχετικές δηλώσεις ο ίδιος. Την ίδια ημέρα ο πρωθυπουργός παρενέβη στο μείζον θέμα των ημερών τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ που έχει προκαλέσει αναστάτωση σε μεγάλο αριθμό πολιτών και αντιδράσεις σε μερίδα βουλευτών της συμπολίτευσης. Όπως διέρρευσε από το Μέγαρο Μαξίμου “η κυβέρνηση εργάζεται για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στον ΕΝΦΙΑ από τις εξωφρενικές αποτιμήσεις γης σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της περιφέρειας. Η προσωπική εντολή του πρωθυπουργού είναι να επανέλθει η αποτίμηση αυτών των αξιών στα περυσινά επίπεδα”.

Με θετικές εξαγγελίες που θα κορυφωθούν με τις φοροαπαλλαγές που θα ανακοινώσει στην ΔΕΘ και διορθώσεις σε κραυγαλέες αδικίες όπως ο ΕΝΦΙΑ ο πρωθυπουργός δίνει μάχη για να ελέγχει το κοινωνικό θερμόμετρο και να διατηρήσει την συνοχή στις κοινοβουλευτικές ομάδες της συμπολίτευσης. Όπως ξεκαθάρισε χθες από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας κ. Δημήτρης Σταμάτης απαντώντας σε πρόκληση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κυβέρνηση δεν θα πάει σε πρόωρες εκλογές με δική της πρωτοβουλία ούτε θα επισπεύσει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είτε έχει τους 180 βουλευτές είτε όχι. 

Ο κ. Σταμάτης είπε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και ο μόνος πιθανός λόγος πρόωρων εκλογών είναι αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι για λόγους σεβασμού του θεσμού και των προσώπων δεν επισπεύσει την εκλογή. Σε προσωπικές του συζητήσεις ο κ. Σταμάτης λέει: “είναι δυνατόν να έχουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κ. Κάρολο Παπούλια και να εκλέξουμε τον διάδοχό του; Τι θα κάνει θα συνεχίσει να είναι Πρόεδρος μέχρι να εξαντληθεί η θητεία του ή θα παραιτηθεί για να αναλάβει ο επόμενος. Μία τέτοια συμπεριφορά είναι ασέβεια προς τον κ. Παπούλια και περιφρόνηση στον θεσμό”.

Ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να κινηθεί μέσα στο πλαίσιο των συνταγματικών επιταγών και να μην ακολουθήσει το παράδειγμα του κ. Κώστα Καραμανλή ο οποίος το 2009 όταν διαπίστωσε ότι δεν διαθέτει προεδρική πλειοψηφία προκήρυξε εκλογές τον Οκτώβριο. Η διαδικασία της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας θα ξεκινήσει όπως προβλέπει το Σύνταγμα το νωρίτερο στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Επίσης η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την κοινοβουλευτική διαδικασία και θα πάει μέχρι την τρίτη ψηφοφορία. Είτε θα εκλέξει Πρόεδρο οπότε θα συνεχίσει την θητεία της είτε θα χρεώσει “την θεσμική και εκλογική περιπέτεια” όπως λέει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη κι αν προκληθούν πρόωρες εκλογές τον Φεβρουάριο η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα βγει πολιτικά κερδισμένη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. 

Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι θα ελέγξει το πολιτικό θερμόμετρο το Φθινόπωρο με τις φιλολαϊκές εξαγγελίες και ότι στους προσεχείς μήνες με την διαπραγμάτευση του χρέους και την προοπτική οριστικής εξόδου από την κρίση θα συγκρατήσει την κοινή γνώμη. Ακολούθως θεωρεί ότι θα εξασφαλίσει και τους απαραίτητους βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αφού όπως λέει και ο κ. Σταμάτης στις συζητήσεις του “οι βουλευτές δεν θέλουν να τρέχουν για εκλογικές αναμετρήσεις”.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: