Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

ΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΖΟΥΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ 43.513 ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

SHARE


Συγκλονιστικά στοιχεία για τους άνεργους μετανάστες στη Γερμανία, μεταξύ των οποίων και χιλιάδεςΕλληνες, δίνει η εφημερίδαFrankfurter Allgemeine Zeitung. Συγκεκριμένα, περισσότεροι από...
300.000 άνεργοι μετανάστες από χώρες της Ε.Ε. -ανάμεσά τους και 43.513 Έλληνες- λαμβάνουν επιδόματα από τις γερμανικές υπηρεσίες πρόνοιας.
Ο αριθμός τους σημειώνει αύξηση κατά 21,6% σε σχέση με το 2013, σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης, τα οποία υποδεικνύουν ότι οι περισσότεροι άνεργοι από χώρα της Ε.Ε. στη Γερμανία προέρχονται από την Ιταλία (66.458) και ακολουθούν η Πολωνία, η Ελλάδα και η Βουλγαρία. Η Γερμανία έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διεκδικώντας το δικαίωμα να απορρίπτει αιτήματα ώστε να καταπολεμηθεί «η μετακίνηση πολιτών με στόχο τη διεκδίκηση επιδομάτων».
Η Γερμανία αναζητά μέτρα προκειμένου να αυστηροποιηθούν οι κανονισμοί για τους μετανάστες από κοινοτικές χώρες, ενώ υπό συζήτηση τίθενται και εισηγήσεις για αυστηρότερη τιμωρία όσων συλληφθούν να εκμεταλλεύονται το γερμανικό σύστημα επιδομάτων - μεταξύ των «ποινών» που εξετάζονται είναι, σε ακραίες περιπτώσεις, η απέλαση από την χώρα ή ακόμη και η απαγόρευση νέας εισόδου.
Άλλες προτάσεις κάνουν λόγο για περιορισμό παραμονής των μεταναστών ως και έξι μήνες προκειμένου να αναζητήσουν εργασία.
Η ανεργία των νέων στην Γερμανία, με 7,8%, βρίσκεται, πάντως, σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο, την ώρα που ο μέσος όρος της ΕΕ ξεπερνά το 22%.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης Φρανκ Βάιζε, το γεγονός οφείλεται στο λειτουργικό εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο «διευκολύνει τους νέους να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και αποτελεί σταθερή βάση για την καριέρα τους».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: