Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

ΜΙΧΑΛΟΣ ΣΕ ΔΕΝΔΙΑ : ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΣΤΟ 15%

SHARE
Καμία χάρη για τους μπαταχτσήδες. Το μήνυμα αυτό στέλνει το υπουργείο Ανάπτυξης σε όσους περιμένουν τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια. «Μην περιμένουν οι μπαταχτσήδες συγχωροχάρτι από... 
τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια» ανέφερε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Δένδιας μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλο.

Ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το χρόνο παρουσίασης του τελικού κειμένου της ρύθμισης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα το παρουσιάσει πριν από τη ΔΕΘ, αλλά θα εκκρεμεί η έγκριση της τρόικας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η ρύθμιση δεν συνδέεται με τα stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας γιατί το σχέδιο όπως ανέφερε δεν θα επηρεάσει την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών ενώ γνωστοποίησε ότι είναι ήδη διαμορφωμένη η άποψη εργασίας αλλά υπενθύμισε ότι εκτός από το υπουργείο Ανάπτυξης, το κείμενο θα συζητηθεί με τις τράπεζες, την ΕΚΤ και την τρόικα.

Το θέμα των δανείων και το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού με τον κ. Μίχαλο, αλλά συζητήθηκαν και οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία από το εμπάργκο που επέβαλε η Ρωσία, το φορολογικό πλαίσιο των επιχειρήσεων και η λειτουργία του ΓΕΜΗ.
Σε ό,τι αφορά το φορολογικό, ο υπουργός σημείωσε: «έγινε μια συζήτηση πώς η φορολογία μπορεί να αποτελέσει αναπτυξιακό εργαλείο και όχι ένας φοροεισπρακτικός μηχανισμός. Στόχος είναι ένα σαφές φορολογικό πλαίσιο που θα λειτουργεί ενισχυτικά προς τις επιχειρήσεις».
Από την πλευρά του, ο κ. Μίχαλος επανέλαβε την πρόταση του επιχειρηματικού κόσμου για να μειωθεί ο φορολογικός συντελεστής στο 15%. Ο ίδιος ζήτησε να μην υπάρξει εφαρμογή της νέας φορολογική βάσης σε ορίζοντα εξαετίας αλλά σε μικρότερο χρονικό διάστημα.
Σχετικά με το ρωσικό εμπάργκο συζητήθηκε με ποιον τρόπο η ΕΕ μπορεί να σταθεί αρωγός στις ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ ο κ. Μίχαλος σημείωσε ότι δεν πρόκειται για μια στατική κρίση αλλά για μια γεωπολιτική κρίση που θα έχει μάκρος.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ αναφέρθηκε και στον αντίκτυπο που θα έχει και σε άλλες βαλκανικές χώρες, αγορές όπου η ελληνική εξωστρέφεια είχε πετύχει σημαντικά βήματα. Όπως είπε η μείωση της καταναλωτικής ζήτησης σε αυτές τις αγορές θα επηρεάσει την ελληνική οικονομία.

Αναφορικά με το ΓΕΜΗ ο κ. Μίχαλος απευθυνόμενος στον υπουργό σημείωσε «επί των ημερών σας βρήκαμε λύσεις στα προβλήματα που υπήρχαν», ενώ ανέφερε ότι το ΓΕΜΗ μπορεί να αποτελέσει τον κορμό ύπαρξης των Επιμελητηρίων από την 1η Ιανουαρίου του 2015.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: