Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

''ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ'' 10.000 ΡΩΣΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ.

SHARE
Η απρόσμενη πτώχευση ενός από τα μεγαλύτερα τουριστικά πρακτορεία της Ρωσίας, προκαλεί αναστάτωση και στην Ελλάδα...
Το πρακτορείο Labirint travel ανακοίνωσε την πτώχευση μετά και τις τελευταίες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη ρωσική οικονομία εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης από τη διεθνή κοινότητα.



Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδας κ. Α. Ανδρεάδη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, στη χώρα μας αυτή την στιγμή βρίσκονται 8.000-10.000 Ρώσοι τουρίστες μέσω του συγκεκριμένου πρακτορείου, από τους περίπου 30.000 που ταξιδεύουν ανά τον κόσμο.
Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Ανδρεάδης, οι επιχειρηματίες του τουρισμού της χώρας μας που συνεργάστηκαν με το πρακτορείο, είναι πλήρως διασφαλισμένοι, καθώς η ρωσική κυβέρνηση έχει συστήσει ασφαλιστικό φορέα για τέτοιου είδους περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Τώρα, είπε ο κ. Ανδρεάδης, πρέπει να δοθεί βάρος στη φιλοξενία των ανθρώπων αυτών για τους οποίους θα πρέπει να εξευρεθεί λύση ως προς το πώς θα επιστρέψουν στη χώρα τους αλλά και το πώς θα καλυφθούν ασφαλιστικά όσο βρίσκονται εδώ.

Τέλος αναφορικά με τους Ρώσους που είχαν οργανώσει διακοπές μέσω του συγκεκριμένου πρακτορείου για τις επόμενες ημέρες ή και μήνες στη χώρα μας, ο κ. Ανδρεάδης διαβεβαίωσε πως θα έρθουν κανονικά μέσω άλλων πρακτορείων.
Ο βασικός λόγος της χρεοκοπίας του πρακτορείου είναι οι σημαντικές οικονομικές δυσκολίες, που προέκυψαν από τη διακοπή λειτουργίας της ιδιοκτήτριας εταιρείας Ideal-Tour, η οποία κατέχει το 99 % των μετοχών του Labirint, έναν από τους παλαιότερους «παίκτες» στην ελληνική τουριστική αγορά. Το χρέος, που βαραίνει αυτή τη στιγμή την Ideal-Tour φαίνεται πως ξεπερνά τα 31 εκ. ευρώ.
Η ίδια η εταιρεία στην ανακοίνωσή της επικαλείται μια σειρά από λόγους για την αρνητική εξέλιξη, όπως η μείωση της αγοραστικής ικανότητας του ρωσικού πληθυσμού, λόγω της ανόδου της ισοτιμίας του ξένου συναλλάγματος, η αρνητική πολιτική και οικονομική κατάσταση, η αποτροπή των ταξιδιών στο εξωτερικό για τους Ρώσους πολίτες, που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και το στρατό, καθώς και η παρατεινόμενη σύγκρουση με την αεροπορική εταιρεία «Orenbourg Airlines», θυγατρική της Aeroflot, η οποία σταμάτησε από σήμερα να εξυπηρετεί τις έκτακτες πτήσεις τσάρτερ των εταιρειών Ιdeal-Tour και Labirint, για τις οποίες δεν είχε πληρωθεί.

Μεταξύ των πτήσεων τσάρτερ, που ακυρώθηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του αεροδρομίου Ντομοντέντοβο της Μόσχας, ήταν και δύο προς την Ελλάδα, στους δημοφιλείες προορισμούς της οποίας το Labirint στέλνει τουρίστες από την ίδρυσή του το 1995.

Ιdeal-Tour και Labirint είναι αντιστοίχως η τέταρτη και πέμπτη τουριστική εταιρεία της Ρωσίας, που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και διακόπτει τη λειτουργία της το τελευταίο 15νθήμερο. Στις 16 Ιουλίου το τουριστικό πρακτορείο Neva κήρυξε στάση πληρωμών έναντι των πελατών του, αρκετές χιλιάδες των οποίων βρέθηκαν στο εξωτερικό, χωρίς να έχει καλυφθεί οικονομικά το ταξίδι τους για τις συνεργαζόμενες με το Neva εταιρείες.

Δέκα ημέρες αργότερα ανακοίνωσε τη χρεοκοπία της η επίσης παλαιά και ιστορική εταιρεία Roza Vetrov Mir της Μόσχας και στις 30 του μηνός η Expo-Tour της Αγίας Πετρούπολης ομολόγησε αντίστοιχα σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: