Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Πρόγραμμα 10 εκατ. ευρώ για 800 αστέγους

SHARE
Tην πλήρη κάλυψη του κόστους στέγασης, σίτισης και μετακίνησης αστέγων, παράλληλα με την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, προωθεί πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, με αρχικό προϋπολογισμό 10 εκατ. ευρώ για 800 δικαιούχους.
Tο πρόγραμμα προβλέπει την εφαρμογή εξατομικευμένων σχεδίων υπό την παρακολούθηση συμβούλου για άτομα ή οικογένειες που φιλοξενούνται σε κοινωνικούς ξενώνες ή έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων ως άστεγοι και θα καλύπτει τα εξής:
Στέγαση
ενοίκιο ως 200 ευρώ για ένα άτομο, 250 ευρώ για δύο ενήλικες και ως 300 ευρώ για οικογένεια (για ένα έτος)
έξοδα επισκευής υφιστάμενης κατοικίας ιδιόκτητης ή νομίμως παραχωρημένης ως 3.600 ευρώ
δαπάνες οικοσκευής, βασικών αναγκών ένδυσης-υπόδησης και υπηρεσιών κοινωνικής ωφέλειας ως 2.500 ευρώ
επιταγές αγοράς σε σούπερ μάρκετ και για εισιτήρια μετακίνησης ως 130 ευρώ για ένα άτομο και 250 ευρώ για οικογένεια, μηνιαίως

Επανένταξη στην εργασία
Απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με πλήρη ή μερική απασχόληση, σύμβαση ως 12 μήνες και κάλυψη ως το ύψος του κατώτατου βασικού μισθού με τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές.
Eναλλακτικά με χρήση voucher για κατάρτιση και απασχόληση
επιχορήγηση ως 6.000 ευρώ (ενοικίαση χώρου – αγορά βασικού εξοπλισμού) για δημιουργία μικρής επιχείρησης ακόμη και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών (π.χ. φροντίδα ηλικιωμένων).
για όσους μετακινηθούν από τα αστικά κέντρα για να δραστηριοποιηθούν στον αγροτικό τομέα, «κάλυψη» ημερομισθίων και ασφαλιστικών εισφορών με εργόσημο και εναλλακτικά επιχορήγηση για ενοικίαση αγροτικού τεμαχίου και αγορά βασικού εξοπλισμού, συνολικά μέχρι του ποσού των 6.000 ευρώ. «Eξτρα» επιχορήγηση 1.000 ευρώ και 2.000 ευρώ θα δίνεται ως κίνητρο για τη μετακίνηση άσκησης αγροτικής δραστηριότητας από αστικό κέντρο σε αγροτική περιοχή και από την Περιφέρεια Aττικής και Kεντρικής Mακεδονίας σε άλλη Περιφέρεια, αντίστοιχα.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: