Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

''ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ'' ΓΙΑ ΕΥΝΟΙΚΟΤΕΡΗ ΡΥΘΜΙΗ ΟΦΕΙΛΩΝ...

SHARE
Το «πράσινο φως» για ευνοϊκότερη ρύθμιση άναψε η Τρόικα, ένα χρόνο μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα που κατέγραψε η τρέχουσα ρύθμιση οφειλών σε όλα τα ταμεία....
Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως όχι μόνο η συμμετοχή είναι περιορισμένη, αλλά ταυτόχρονα τέσσερις στους δέκα που μπήκαν στη ρύθμιση στην πορεία σταμάτησαν να πληρώνουν. 

Υπολογίζεται ότι πάνω από 250.000 επιχειρήσεις με οφειλές στα ασφαλιστικά Ταμεία κινδυνεύουν με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και με δεσμεύσεις στο σύνολο των τραπεζικών τους λογαριασμό.
Στη σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας στο υπουργείο Εργασίας, με τη συμμετοχή των τεχνικών κλιμακίων των δανειστών και των διοικητών των ταμείων, κάθε ταμείο κλήθηκε να τεκμηριώσει γιατί απέτυχε η ρύθμιση και να υποβάλει προτάσεις. 
Πάντως, να σημειώσουμε ότι άλλες είναι οι αιτίες που δεν καταβάλει τις δόσεις ο αγρότης και άλλες ο έμπορος.

Οι εκπρόσωποι των τεχνικών κλιμακίων έδωσαν νέο ραντεβού τις ερχόμενες ημέρες καθώς τα έσοδα είναι «φλέγον» θέμα, με δεδομένο ότι την επόμενη χρονιά θα είναι μειωμένη η κρατική χρηματοδότηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία των εργαζομένων στα Ταμεία (ΠΟΠΟΚΠ), φέτος οι προϋπολογισμοί των Ταμείων προβλέπουν έλλειμμα άνω των 2 δισεκατομμυρίων.

Για παράδειγμα στο ΙΚΑ η πρόβλεψη είναι ότι το έλλειμμα θα φτάνει τα 807, 9 εκατομμύρια και στον ΟΓΑ τα 181 εκατομμύρια (χωρίς να έχει υπολογιστεί η περικοπή των κοινωνικών πόρων και η μείωση των εισφορών). Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως στον ΟΑΕΕ οι εισφορές που δεν έχουν καταβληθεί φτάνουν τα 7,4 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ο ένας στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες έχει κάνει... στάση πληρωμών.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχει στείλει στην Τρόικα το υπουργείο Εργασίας, για το ΙΚΑ, στη ρύθμιση της «νέας αρχής» κάθε μήνα μειώνονται οι αιτήσεις. 
Συγκεκριμένα, από τον Αύγουστο του 2013, όταν η ρύθμιση τέθηκε σε εφαρμογή έως και τις 21 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, προκύπτει ότι έχουν υποβληθεί 27.370 αιτήσεις. Από αυτές έχουν εισπραχθεί έως τώρα 54.853.177 ευρώ, ενώ έως το τέλος του έτους η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι θα εισπραχθούν συνολικά κάτι παραπάνω από 100.000.000 ευρώ. Αντίστοιχα, στην «πάγια» ρύθμιση κατά την ίδια χρονική περίοδο προκύπτει ότι υποβλήθηκαν 17.706 αιτήσεις.
Εισπράχθηκαν έως τώρα 3.848.177 ευρώ και υπάρχει ένα υπόλοιπο 75.000.000 ευρώ περίπου για να εισρεύσει στα ταμεία του Ιδρύματος έως το τέλος του έτους.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: