Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

«Παιχνίδια» και καθυστερήσεις για το φοιτητικό επίδομα

SHARE
Στα όρια της αγανάκτησης βρίσκονται δεκάδες γονείς φοιτητών οι οποίοι αν και έχουν περάσει 4 μήνες δεν έχουν πάρει ακόμα τα 1.000 ευρώ που δικαιούνται ως φοιτητικό στεγαστικό επίδομα για τα παιδιά τους που σπουδάζουν.
Στο μεταξύ για μια ακόμα φορά η λειτουργία του κράτους αποδεικνύεται τραγελαφική αφού η κυβέρνηση άλλαξε αιφνιδιαστικά τις προϋποθέσεις λήψης του επιδόματος με αποτέλεσμα υπάλληλοι, γονείς, υπηρεσίες να «τρέχουν» πάλι από την αρχή για να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα έγγραφα.
Την ίδια στιγμή πολλοί γονείς που δεν έκαναν αιτήσεις γιατί γνώριζαν ότι υπερέβαιναν το εισοδηματικό κριτήριο, χάνουν το επίδομα και τώρα τους παραπέμπουν στην… επόμενη χρονιά για να πάρουν μαζί και τα δύο επιδόματα. Ωστόσο κάποιοι θα το χάσουν οριστικά και είναι αυτοί που τα παιδιά τους θα πάρουν φέτος το πτυχίο τους και του χρόνου δεν θα έχουν δικαίωμα.

Καθυστέρηση

Όσον αφορά τα φετινά επιδόματα και μετά την πολυπλοκότητα που επέβαλε η κυβέρνηση (σ.σ. θυμίζουμε ότι τα πρώτα χρόνια ο δικαιούχος υπέβαλε τα χαρτιά του στην ΔΟΥ και το ελάμβανε αυθημερόν) κάποιοι  τα εισέπρατταν και κάποιοι όχι.
Κι αυτό γιατί ο κάθε φάκελος δικαιούχου μεταβιβαζόταν στο αρμόδιο πανεπιστήμιο ελεγχόταν και στη συνέχεια εζητείτο από το Πανεπιστήμιο  η ανάλογη πίστωση από το Υπ. Οικονομίας η οποία πίστωση ετίθετο στη διάθεση της τοπικής υπηρεσίας δημοσιονομικού ελέγχου στην οποία επέστρεφαν  εγκεκριμένοι οι φάκελοι.
Ορισμένες σχολές πρόλαβαν και ολοκλήρωσαν την διαδικασία και οι δικαιούχοι πήραν τα χρήματά τους. Σε κάποια πανεπιστήμια  οι κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων πήγαν  πίσω τους ελέγχους. Και βέβαια μιλάμε για χιλιάδες φακέλους. Για παράδειγμα το Πανεπιστήμιο της Πάτρας που ενδιαφέρει άμεσα την Ηλεία που έχει εκεί πάρα πολλούς φοιτητές μόλις χθες έστειλε  στην υπηρεσία δημοσιονομικού ελέγχου Πύργου τρια κιβώτια με φακέλους.
Οι δικαιούχοι όμως δεν πρόκειται να πληρωθούν άμεσα γιατί το κράτος δεν έχει διαθέσει ακόμα τις απαιτούμενες πιστώσεις. Σύμφωνα με τα όσα μας είπαν αυτοί που γνωρίζουν το θέμα, θα είναι ευχής έργον αν δικαιούχοι πληρωθούν τον Σεπτέμβριο.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: