Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Από που θα απολυθούν 6.500 δημόσιοι υπάλληλοι σε πέντε μήνες

SHARE
Αγώνα δρόμου προκειμένου να βρει 6.500 υπαλλήλους που θα απολυθούν μέχρι το τέλος του έτους, στο πλαίσιο της συμφωνίας με την τρόικα, δίνει η κυβέρνηση.
Στο μικροσκόπιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μπαίνουν χιλιάδες εργαζόμενοι στους ΟΤΑ που προσελήφθησαν με πλαστά έγγραφα αλλά και οι επίορκοι τους Δημοσίου για τους οποίους, πάντως, ο σχεδιασμός απομάκρυνσής τους είχε ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια με πενιχρά αποτελέσματα.
Οι «δεξαμενές» έχουν στερέψει και γι' αυτό η κυβέρνηση δυσκολεύεται να βρει τους υπαλλήλους που θα φύγουν τους επόμενους πέντε μήνες.
Ολη η προσοχή στρέφεται σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των υπουργείων Υποδομών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού. Παράλληλα, υπάλληλοι που ήταν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, επίορκοι, αλλά και περιπτώσεις μετατροπής της σύμβασης σε αορίστου χρόνου χωρίς τις προϋποθέσεις είναι κοντά στην πόρτα της εξόδου.
Από τις υποθέσεις των επίορκων οι οποίες εξετάζονται στα Πειθαρχικά Συμβούλια θα προέλθει ένας σημαντικός αριθμός υπαλλήλων που θα απολυθούν.
Την ίδια ώρα, στο στόχαστρο του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης έχουν μπει οι εργαζόμενοι που διορίστηκαν κάνοντας χρήση πλαστών πιστοποιητικών, ενώ σχετική εντολή για την εντατικοποίηση των ελέγχων δόθηκε και σε ό,τι αφορά στις συμβάσεις που μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, χωρίς να πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις.
Ακόμη, από τη «δεξαμενή» της διαθεσιμότητας και κινητικότητας θα συμπληρωθεί ο αριθμός των υπαλλήλων προς απόλυση από όσους δεν πετύχουν μετακίνηση σε άλλη υπηρεσία του δημόσιου τομέα, μέχρι να λήξει το 8μηνο της παραμονής τους στο πρόγραμμα.
Παράλληλα, θα γίνει και μείωση του προσωπικού σε «μεγάλα» Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», με βάση τον μέχρι σήμερα προγραμματισμό, έως το τέλος του 2014 θα αποχωρήσουν μεταξύ άλλων υποχρεωτικά από το δημόσιο τομέα:
4.000 υπάλληλοι (από τους συνολικά 25.000) οι οποίοι βρίσκονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας – διαθεσιμότητας.
1.000 εργαζόμενοι από το Δημόσιο, οι οποίοι υπολογίζεται ότι θα απομακρυνθούν, λόγω ανικανότητας, ύστερα από εισήγηση των αρμόδιων υγειονομικών επιτροπών.
600 επίορκοι, οι οποίοι εκτιμάται ότι θα απομακρυνθούν με τελεσίδικες αποφάσεις, με βάση τις υποθέσεις που εξετάζουν τα πειθαρχικά συμβούλια, μετά την επιτάχυνση των διαδικασιών που επιβλήθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου.
850 υπάλληλοι από τη μείωση του μεγέθους των νομικών προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, που εποπτεύει το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Τροφίμων.
90 υπάλληλοι από τη μείωση του μεγέθους των νομικών προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου του υπουργείου Πολιτισμού.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: