Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Υλοποιήθηκαν και τα έξι προαπαιτούμενα για τη δόση του 1 δισ. ευρώ

SHARE
Στην υλοποίηση όλων των προαπαιτούμενων δράσεων για τη λήψη της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ προχώρησε εγκαίρως η κυβέρνηση.
Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης θα μεταβεί στις 7 Ιουλίου στο Eurogroup έχοντας υπάρξει συνεπής έναντι των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει στο προηγούμενο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Τα δύο κρίσιμα προαπαιτούμενα για την υποδόση του 1 δισ. ευρώ που εκκρεμούσαν και αφορούσαν στη μείωση του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών, αλλά και στην υιοθέτηση κώδικα συμπεριφοράς για τα μέλη της κυβέρνησης ολοκληρώθηκαν χθες Τετάρτη.
Η απόφαση του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη για τα νέα ποσοστά μικτού κέρδους των φαρμακοποιών και των χονδρέμπορων φαρμάκων για τα συνταγογραφούμενα και μη φάρμακα δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα  της Κυβέρνησης, ενώ στη Διαύγεια δημοσιεύθηκε ο «Κώδικας Δεοντολογίας των Μελών τη Κυβέρνησης» που υπογράφεται από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Ο  Κώδικας περιλαμβάνει κανόνες πολιτικής φύσεως, η παραβίαση των οποίων επισύρει πολιτικές ευθύνες, ωστόσο δεν προβλέπει ποινές για εκείνους που θα παραβούν τους κανόνες ορθής συμπεριφοράς, κάτι που αρχικά φαινόταν ότι επιζητούσε η τρόικα.
Ακόμη, ο Κώδικας Δεοντολογίας προβλέπει πως τα μέλη της κυβέρνησηςπρέπει να αποφεύγουν να αναμιγνύονται κατά οποιονδήποτε τρόπο σε οικονομικές συναλλαγές σχετιζόμενες με αντικείμενα για τα οποία έχουν λάβει εμπιστευτικές πληροφορίες κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ή εξ αφορμής αυτών ή να αποκαλύπτουν σε τρίτους ή να χρησιμοποιούν ευαίσθητες πληροφορίες οικονομικού ενδιαφέροντος, των οποίων έλαβαν γνώση κατά την άσκηση ή επ’ ευκαιρία της άσκησης των καθηκόντων τους.
Υπενθυμίζεται πως τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα που συνδέονται με τις νομοθετικές ρυθμίσεις για τις λαϊκές αγορές και την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, τον ενιαίο μηχανισμό είσπραξης φόρων και εισφορών και την επικαιροποίηση της λίστας με τους φόρους υπέρ τρίτων έχουν ήδη υλοποιηθεί.
Στελέχη του οικονομικού επιτελείου εμφανίζονται ικανοποιημένα από την έγκαιρη υλοποίηση της πρώτης δέσμης των μέτρων «ορόσημων» και σημειώνουν τη σημασία να υλοποιηθεί κανονικά και η δεύτερη δέσμη μέτρων (περιλαμβάνει τη «μικρή» ΔΕΗ) έως τις 7 Αυγούστου προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη υποδόση 1 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, αλλά και να εκταμιευθούν τα 1,8 δισ. ευρώ από τις επιστροφές κερδών των  ελληνικών ομολόγων που διακρατούν οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης.
Σε κάθε περίπτωση τόσο στο Eurogroup της Δευτέρας όσο και στις συνομιλίες που θα έχει επί ελληνικού εδάφους ο Γκίκας Χαρδούβελης με τους επικεφαλής της τρόικας  στο διάστημα 9-18 Ιουλίου αναμένεται να εξετασθεί ενδελεχώς το δημοσιονομικό κόστος από τις δικαστικές αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια, αλλά και το θέμα των αποκρατικοποιήσεων με αιχμή τη «μικρή» ΔΕΗ.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: