Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ...

SHARE
Τρεις Έλληνες, ένας τραπεζίτης, ένας καθηγητής και μια πρόεδρος Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, θα συμμετάσχουν στη φετινή διάσκεψη της περιβόητης Λέσχης Μπίλντερμπεργκ που κάθε χρόνο συγκεντρώνει ...
την ελίτ από τους χώρους «της πολιτικής, της βιομηχανίας, της οικονομίας και των media» ώστε να «ενισχυθεί ο διάλογος ανάμεσα στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική». 

Το συνέδριο της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ θα λάβει χώρα στη Δανία στα τέλη Μαΐου και η ακριβής τοποθεσία δεν έχει ανακοινωθεί. Παρά ταύτα, ορισμένα δημοσιεύματα κάνουν λόγο πως η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη από τις 29 Μαΐου ως την 1η Ιουνίου. 

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα στη συνάντηση θα συμμετάσχουν από την Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας Γιώργος Ζαννιάς, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) Λουκάς Τσούκαλης και η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, πρόεδρος της Action Aid Hellas. 

Στην προηγούμενη συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ παρόντες από την Ελλάδα, ήταν ο Αλέξης Παπαχελάς, διευθυντής της Καθημερινής και ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος, ειδικός απεσταλμένος της Business Europe για τις ευρωμεσογειακές υποθέσεις και πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών.

Τα ζητήματα που θα απασχολήσουν τους συμμετέχοντες δεν αναγράφονται φυσικά κάπου επίσημα, αλλά σύμφωνα με δημοσιεύματα από τον διεθνή Τύπο, η κρίση στην Ουκρανία, η οικονομική προοπτική της Κίνας, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή καθώς και η κρίση στην Ε.Ε θα κυριαρχήσουν στις συζητήσεις. Σύμφωνα με τον επίσημο ισότοπο της Λέσχης, οι συμμετέχοντες είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουν κάθε πληροφορία που θα λάβουν αλλά όχι το όνομα αυτού που την έδωσε, ενώ ακόμα και στα επίσημα πρακτικά δεν σημειώνονται τα ονόματα των ομιλητών. 

Η πρώτη συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ πραγματοποιήθηκε το 1954 στο ομώνυμο ξενοδοχείο κοντά στο Άρνεμ της Ολλανδίας. Κάθε χρόνο συγκεντρώνει 120-150 προσωπικότητες, πολιτικούς, τραπεζίτες, βιομηχάνους, ακαδημαϊκούς και ανθρώπους των μέσων ενημέρωσης. Η πρώτη συνεδρίαση είχε ως αντικείμενό της την άνοδο του αντιαμερικανισμού στη Δυτική Ευρώπη και τα αποτελέσματα θεωρήθηκαν τόσο σημαντικά ώστε αποφασίστηκε η συνεδρίαση να πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη της Ευρώπης, ενώ κάθε τέσσερα χρόνια σε μια πόλη των ΗΠΑ ή του Καναδά. Το 1955 και το 1957 η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ συνεδρίασε δύο φορές μέσα σε έναν χρόνο ενώ το 1976 ήταν η μόνη χρονιά που δεν πραγματοποιήθηκε διάσκεψη.

Στη φετινή 62η συνεδρίαση   θα συμμετέχουν περίπου 140 άτομα από 22 χώρες. Τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων προέρχονται από την Ευρώπη, και το ένα τρίτο από τη Βόρειο Αμερική, ενώ το ένα τρίτο των συμμετεχόντων προέρχονται από το χώρο της πολιτικής.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: