Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΟΙ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΚΟΦΤΕΡΟ...

SHARE
Είναι δυνατό η διατροφή μας να μας κάνει πιο... έξυπνους; Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως γίνεται!
Ορισμένα θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα για την ομαλή εγκεφαλική λειτουργία...
και μας βοηθούν να αποδώσουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παράλληλα, θωρακίζουν τον εγκέφαλό μας απέναντι σε εκφυλιστικές ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας, καθώς κρατούν τα εγκεφαλικά μας κύτταρα σε φόρμα και προλαμβάνουν επικίνδυνες φλεγμονές.
Δείτε ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να βάλετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα σήμερα κιόλας.
1. Λιπαρά ψάρια
6245
Ο σολομός, ο τόνος, το σκουμπρί και οι σαρδέλες περιέχουν μεγάλες ποσότητες Ω-3 λιπαρών οξέων. Το εικοσιδυαεξαενοϊκό οξύ (DHA) είναι ένα είδος Ω-3 λιπαρών που βρίσκεται στο ιχθυέλαιο και περίπου το 40% των λιπαρών οξέων που βρίσκονται στη μεμβράνη των εγκεφαλικών κυττάρων αποτελείται από αυτό. Το DHA είναι απαραίτητο για την επικοινωνία των εγκεφαλικών κυττάρων. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Tufts στις ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι τα άτομα που καταναλώνουν λιπαρά ψάρια 3 φορές την εβδομάδα παρουσιάζουν κατά 39% μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν Αλτσχάιμερ.
2. Πράσινα φυλλώδη σταυρανθή λαχανικά
6254
Το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο και τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες – όπως η βιταμίνη C και τα καροτενοειδή – οι οποίες προστατεύουν τα κύτταρα του εγκεφάλου. Τα αντιοξειδωτικά προλαμβάνουν τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες (τα «απόβλητα» που παράγει το σώμα μας όταν τα κύτταρα παράγουν ενέργεια). Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έδειξε ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αυτών των λαχανικών κρατούν το μυαλό τους πιο «νεανικό» κατά 1 με 2 χρόνια.
3. Αβοκάντο & ξηροί καρποί
763
Περιέχουν ένα ακόμη πολύτιμο αντιοξειδωτικό, τη βιταμίνη Ε. Η μέτρια πρόσληψη βιταμίνης Ε μειώνει τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ κατά 67%.
4. Μαύρη σοκολάτα
753
Περιέχει φλαβονοειδή, μια άλλη κατηγορία αντιοξειδωτικών που συνδέονται άμεσα με την υγεία του εγκεφάλου μας. Έτσι, η μαύρη σοκολάτα (με τουλάχιστον 70% κακάο) είναι το ιδανικό επιδόρπιο για κάθε στιγμή της ημέρας.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: