Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ε1..

SHARE
Λάθη στα ποσά από συντάξεις -και όχι μόνον, όμως- με τα οποία έχουν προσυμπληρωθεί φέτος οι φορολογικές δηλώσεις στο taxisnet, ανακαλύπτουν χιλιάδες φορολογούμενοι. Ακόμη και όσοι απέστειλαν ...
ήδη τις δηλώσεις τους, θα βρεθούν στην ανάγκη να διασταυρώσουν και εκ των υστέρων ακόμη, αν καλώς αποδέχθηκαν τα προσυμπληρωμένα ποσά, προκειμένου να μην ελεγχθούν για υποβολή ανακριβούς δηλώσεως.

Μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να απευθύνει πιεστικά εκκλήσεις στους πολίτες να συντομεύουν την υποβολή των φορολογικών τους δηλώσεων και να μην «ποντάρουν» ξανά σε νέα παράταση στις καταληκτικές διορίες, ώστε να μην βρεθούν ξαφνικά αντιμέτωποι με πρόστιμα, στην πράξη όμως αποδεικνύεται λάθος η υποβολή της δήλωσης αν οι φορολογούμενοι  εμπιστευτούν τυφλά ό,τι αναγράφεται στο δικό τους Ε1.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στους κωδικούς της πρώτης σελίδας για το άθροισμα ποσών από επικουρικές συντάξεις ή συντάξεις μετοχικών Ταμείων. Ειδικά σε συντάξεις χηρείας διαφόρων Ταμείων, δεν έχουν  αναγραφεί καν τα ποσά. Ο λόγος ήταν ότι η ΓΓΠΣ δεν τα έχει ανεβάσει γιατί απερρίφθησαν στη διασταύρωση στοιχείων μεταξύ Ταμείου και Εφορίας. Για παράδειγμα, μία «παύλα» ανάμεσα στα ονόματα της δικαιούχου (πχ «Ελένη-Άννα») ή μια διαφορά στο πατρώνυμο (η εφορία βλέπει το όνομα πατρός αλλά το Ταμείο αναφέρει το όνομα του συζύγου), είναι ικανοί λόγοι να μην έχουν συμπληρωθεί τελικώς τα ποσά.

Μετά από νέα διασταύρωση και διόρθωση στοιχείων, τα ποσά αυτά σταδιακά ανεβαίνουν στο Taxisnet. Ωστόσο επειδή οι εργοδότες και τα Ταμεία φέτος δεν εκδίδουν πλέον τις σχετικές βεβαιώσεις, αλλά αναρτώνονται απευθείας στο προφίλ του ενδιαφερομένου στο taxisnet, είναι εύκολο να παρασυρθεί κανείς και να κάνει δεκτό ό,τι εμφανίζεται σε αυτά.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: