Τρίτη 8 Απριλίου 2014

''ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ Η ΜΕΡΚΕΛ''...

SHARE
Ως την πιο επικίνδυνη πολιτικό για τους ευρωπαίους χαρακτήρισε την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο κανάλι Rai Tre...
της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης.

«Ζητάμε από όλους τους πολίτες να αποφασίσουν και να κρίνουν: η πολιτική αυτή της κυρίας Μέρκελ πέτυχε; Αν ναι, τότε ας ψηφίσουν τον Γιούνκερ ή τον Σούλτς, και το κόμμα του κυρίου Ρέντσι ή τη δεξιά στην Ιταλία. Αν θεωρούν ότι απέτυχε, πρέπει να στηρίξουν την εναλλακτική πρόταση για μια άλλη Ευρώπη, την οποία εκπροσωπούν οι δυνάμεις της πραγματικής αριστεράς» δήλωσε στην πολιτική εκπομπή «In mezz'ora» της δημοσιογράφου Λουτσία Ανουντσιάτα.
Σε ό,τι αφορά το πολιτικό σκηνικό στην Ευρώπη, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε: «Υπάρχουν τρία πολιτικά μπλοκ: το πρώτο απαρτίζεται από τη δεξιά και τους σοσιαλδημοκράτες, που έστω και αν δεν είναι το ίδιο πράγμα, στηρίζουν τις πολιτικές λιτότητας. Το δεύτερο το συνθέτει η άκρα δεξιά, η οποία θέλει τη διάλυση της Ευρώπης. Το τρίτο, είναι το δικό μας, που είμαστε οι πιο ευρωπαϊστές, αλλά ζητάμε την δημιουργία μιας διαφορετικής Ευρώπης».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε και τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντζι, για τον οποίο είπε ότι αν και παρακολουθεί την κινητικότητά του και τα φορολογικά μέτρα που έχει εξαγγείλει, σημείωσε ότι «σε ό,τι αφορά, όμως, το κύριο θέμα, το εργασιακό, οι προτάσεις του συμβαδίζουν με τις νεοφιλελεύθερες ιδέες, ενώ χρειάζεται επιστροφή στις βασικές ιδρυτικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην κοινωνική συνοχή, στην αλληλεγγύη και στην Δημοκρατία».

Ερωτηθείς από την Λουτσία Ανουντσιάτα για τον Μπέπε Γκρίλο και το κίνημα Πέντε Αστέρων, παρατήρησε ότι «εκφράζει μεγάλο μέρος του θυμού των πολιτών, αλλά δεν καταθέτει μια εναλλακτική πρόταση και δείχνει να μην κατανοεί ότι τα πράγματα δε μπορούν να αλλάξουν σε μια μόνον χώρα».
Σε σχέση με την πορεία του ιταλικού ψηφοδελτίου «η 'Αλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αποτέλεσε μια μεγάλη έκπληξη. Κατάφερε να μαζέψει πάνω από 150.000 υπογραφές για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή στις Ευρωεκλογές. Πιστεύω ότι θα είναι η πραγματική έκπληξη της εκλογικής αυτής αναμέτρησης στην Ιταλία και ότι θα ενώσει τη μεγάλη παράδοση της αριστεράς με μια νέα ταυτότητα».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: