Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Η ΔΕΗ ΚΑΝΕΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

SHARE
Εάν υποφέρετε από κάποια συμπτώματα υγείας από τη στιγμή που ένας έξυπνος μετρητής έχει συνδεθεί με το σπίτι σας και οι γκοίμ και οι άσχετοι από το περιβάλλον σας λένε ότι όλα αυτά που σκέφτεστε είναι απλά στη φαντασία σας: υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ότι οι κίνδυνοι του έξυπνου μετρητή είναι πραγματικοί.
Με καθυστέρηση σχεδόν μιας 5ετίας, τίθεται σε εφαρμογή το πιλοτικό πρόγραμμα εγκατάστασης 160.000 έξυπνων μετρητών ηλεκτρικού ρεύματος, με προθεσμία ολοκλήρωσης εντός του 2015. Την εφαρμογή του προγράμματος έχει αναλάβει ο Διαχειριστής του Ελληνικού Συστήματος Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), ο οποίος, όπως ανακοινώθηκε χθες από το ΥΠΕΚΑ, θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες στον σχετικό διαγωνισμό. Η αντικατάσταση των σημερινών μετρητών με «έξυπνους»προωθήθηκε φυσικά από την Ε.Ε.
Οι «έξυπνοι» μετρητές παρέχουν τη δυνατότητα στον καταναλωτή να έχει ανά πάσα στιγμή πρόσβαση στα δεδομένα του μετρητή του ακόμη και εξ αποστάσεως. Στον Διαχειριστή του Δικτύου παρέχει πλήθος πληροφοριών για τυχόν προβλήματα ή βλάβες βελτιώνοντας σημαντικά τον χρόνο αντικατάστασής τους καθώς και τη δυνατότητα αποκοπής του ρεύματος και επανασύνδεσης εξ αποστάσεως.
Το κόστος βέβαια αναμένεται να μετακυλιστεί στους καταναλωτές με την ενσωμάτωση χαρατσιού στους λογαριασμούς ρεύματος. Ουσιαστικά θα πληρώσουμε και από πάνω ενα σιωπηλό όπλο που θα μας φέρει αργό θάνατο.Αποδεικτικά στοιχεία κινδύνου των έξυπνων μετρητώνΤα συμπεράσματα αυτής της ανεξάρτητης έρευνας είναι ότι τα πρότυπα ασφαλείας της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (FCC) είναι θλιβερά ανεπαρκείς για τη φύλαξη των ανθρώπων από τα επίπεδα-και την ακτινοβολία του έξυπνου μετρητή και ότι ορισμένες εγκαταστάσεις των έξυπνων μετρητών δεν χρειάζεται καν να συμμορφώνονται με αυτές τις ανεπαρκείς προδιαγραφές.
Κατ 'αρχάς, τα πρότυπα FCC, συλλέγονται από το 1996, και βασίστηκαν σε μελέτες με πρότυπα υγιών ατόμων που έχουν εκτεθεί για σύντομες χρονικές περιόδους σε ασύρματη ακτινοβολία.
Αυτό, βέβαια, δεν είναι καν γνωστό στο σημερινό κόσμο, στον οποίο οι γυναίκες, τα παιδιά και τα άτομα με κακή υγεία είναι συνεχώς εκτεθειμένοι στην ακτινοβολία από πολλές διαφορετικές πηγές.Αλλά ίσως το πιο σημαντικό, είναι ότι η FCC (Ομοσπονδιακη Επιτροπή Επικοινωνιών) έχουν κάνει έλεγχο μόνο για θερμική βλάβη - και οι κίνδυνοι που βρίσκουν σήμερα για την υγεία οι ανεξάρτητοι ερευνητές είναι από μη θερμική ακτινοβολία. Επίσης, άλλες πηγές ακτινοβολίας (όπως Wi-Fi, κινητά τηλέφωνα και άλλες ασύρματες συσκευές, όλη η σημερινή τεχνολογια στα σπίτια μας) δεν βρίσκονταν στις συνεδρίες των δοκιμών ακτινοβολίας.Για όλους αυτούς τους λόγους, η έκθεση προειδοποιεί έντονα ότι οι έξυπνοι μετρητές δεν είναι ασφαλείς.Ζωντανές εξετάσεις αίματος που έγιναν σε άτομα που βρίσκονται κοντά σε έξυπνους μετρητές
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: