Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΙΣΑ...

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΙΣΑ...

Τον κώδωνα του κινδύνου για την εκχώρηση της δημόσιας υγείας στα «μεγάλα επιχειρηματικά καρτέλ» κρούει με ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών...

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται η ανάγκη συγκρότησης ενός κοινού μετώπου γιατρών και φαρμακοποιών με αφορμή την αυριανή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΙΣΑ,

«Έκκληση για σύγκλιση γιατρών και φαρμακοποιών σε ενα κοινό μέτωπο «Εθνικής Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας» απευθύνει σήμερα ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την αυριανή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.
Σήμερα, ο ασθενής πολίτης κινδυνεύει, διότι πλέον η Δημόσια Υγεία δέχεται τη μία βομβιστική επίθεση μετά την άλλη: Πρώτα ο Ν.3919 που εκχώρησε την ιατρική περίθαλψη στα μεγάλα επιχειρηματικά καρτελ, στη συνέχεια ο μοναδικός παγκοσμίως ανθρωποκτόνος Νόμος Λοβέρδου που εκχώρησε τη θεραπεία του ασθενή στον παγκο του φαρμακείου, και τώρα το νέο πολυνομοσχέδιο που έρχεται να εκχωρήσει και τη φαρμακευτική περίθαλψη σε αγνώστου προελεύσεως επιχειρηματικές αλυσίδες, τινάζουν ολοκληρωτικά την Υγεία του λαού μας στον αερα.
Εδώ και 3 χρόνια προειδοποιεί ο ΙΣΑ για τις ολέθριες συνέπειες που θα έχει η λεηλάτηση της Υγείας του ελληνικού λαού. Βήμα προς βήμα, τονίσαμε με σθένος την αντίθεσή μας σε κάθε μέτρο που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών μας: Προσφύγαμε στο ΣτΕ, και για την επικινδυνότητα του ανοίγματος του ιατρικού επαγγέλματος σε μη γιατρούς, καθώς και για τη συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας που αφαιρούσε από το γιατρό τη θεραπεία του ασθενή.
Και ακόμη και σήμερα, απέναντι στις νέες αλλαγές του πολυνομοσχεδίου που θα επιτρέπει τη δημιουργία μεγάλων φαρμακευτικών αλυσίδων, μόνο με τη συμμετοχή φαρμακοποιού στο 1% και την ανεξέλεγκτη διακίνηση φαρμάκων μέσα από τα φαρμακευτικά σουπερ μαρκετ, επιβεβαιωνόμαστε στους φόβους μας την εμπορευματοποίηση της περίθαλψης χωρίς κανέναν ιατροφαρμακευτικό έλεγχο.
«Η χορήγηση του φαρμάκου ως θεραπευτική αγωγή από το γιατρό και η πιστοποιημένη συνέχιση της φαρμακευτική περίθαλψης σύμφωνα με την ιατρική καθοδήγηση σε συνταγογραφούμενα και ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ, σε αποζημιούμενα και μη φαρμακα, διασφάλιζε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο ελέγχου της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με στόχο το «ωφελεειν η μη βλαπτειν» στην υγεία του ασθενή πολίτη.
Την επαρκή ή πλημμελή θεραπευτική ισχύ, την υποθεραπεία, τις παρενέργειας, την αποτελεσματικότητα, την αλληλεπίδραση με άλλα και την ασφάλεια του φαρμάκου πρέπει να την παρακολουθεί ο θεράπων γιατρός.» δηλώνει ο κος Πατούλης, ο οποίος προειδοποιεί ότι η χορήγηση του φαρμάκου από γιατρούς και φαρμακοποιούς μετατρέπεται πλέον σε ανεξέλεγκτη πώληση του φαρμάκου από εμπόρους: «Μιλάμε για μια εμπορευματοποίηση με αγνώστου ποιότητας φάρμακα από την Ινδία και το Μπαγκλαντεζ που διεισδύουν ως Δούρειος Ίππος, όλο και περισσότερο στην ελληνική αγορά για να καταπνίξουν ό,τι απέμεινε από καλά και ποιοτικά ελληνικά και πολυεθνικά φάρμακα.
Η σταδιακή και συνειδητή μετατροπή των γιατρών σε ιατρικό προλεταριάτο και η μετατροπή των φαρμακοποιών σε φαρμακευτικό προλεταριάτο από του ιθύνοντες της Υγείας, δεν αποτελεί ένα απλό κοινωνικοοικονομικό θεσμικό φαινόμενο για την Ελλάδα του 2014: αποτελεί ΑΠΕΙΛΗ για τη ζωή εκατομμυρίων ασθενών πολιτών!!» τονίζει χαρακτηριστικά.
Ο ΙΣΑ δηλώνει κατηγορηματικά ότι «λογιστές» που εκχωρούν την υγεία του λαού μας στα επιχειρματικά καρτελ των εμπόρων, θα πρέπει προσέχουν διότι η θεραπεία του ασθενή απαιτεί ιατρική ευθύνη. Ένα λάθος μπορεί να κοστίζει ζωές ανθρώπων. Και όταν το λάθος είναι Νόμος ψηφισμένος από τη Βουλή, τότε το κόστος της ανθρώπινης ζωης αποτελεί εγκληματική πράξη.
Απέναντι σε οποιαδήποτε τροϊκανή ή άλλη υποχρέωση, ο ΕΟΦ οφείλει να κάνει, ποσοτικούς και ποιοτικούς ελέγχους σε ΟΛΑ τα φάρμακα που θα πωλώνται στην Ελλάδα, συνταγογραφούμενα η μη, διότι όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες και όλα πρέπει να χορηγούνται και όχι να πωλούνται με ιατρική καθοδήγηση.
Καλούμε, λίγες ώρες πριν την τελική ψήφιση, το Υπουργείο Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στη ζωή και την υγεία του λαού μας.
Παράλληλα, καλούμε τους φαρμακοποιούς να αγωνιστούν μαζί μας, στα πλαίσια ενός αγώνα «Εθνικής Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας» για μια προσπάθεια διάσωσης των ασθενών μας, για την καταργηση της συνταγογράφησης βασει δραστικής και την ακύρωση καθε αλλου μέτρου που θετει σε κινδυνο την υγεια των πολιτών.
Στον αγώνα αυτό, δίνουμε μία υπόσχεση: Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να υπηρετεί τη Δημόσια Υγεία, μέσα από την ευσυνείδητη άσκηση της ιατρικής των μελών του και μέσα από τις θέσεις του για μια πολιτική υγείας που θα έχει στο επίκεντρο το όφελος του ασθενή πολίτη με επιστημονικά κριτήρια».
''ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΡΕΚΟΡ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ''...

''ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΡΕΚΟΡ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ''...

Το συνολικό δημόσιο χρέος των μεγαλύτερων αναπτυγμένων οικονομιών του κόσμου θα υπερβεί φέτος τα επίπεδα - ρεκόρ του τέλους του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου, αυξάνοντας την πίεση στις κυβερνήσεις...
που πρέπει να το αναχρηματοδοτούν, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Το ακαθάριστο δημόσιο χρέος στις χώρες του ΟΟΣΑ, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα ιστορικά στοιχεία, θα ξεπεράσει το 116% του ΑΕΠ τους, που είναι το υψηλότερο επίπεδο που καταγράφηκε στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, καθώς εκτιμάται ότι θα φθάσει φέτος το 117% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ.

Δεν είναι μόνο το επίπεδο του χρέους υψηλά, αλλά και ένα μεγάλο ποσοστό του λήγει την επόμενη τριετία, με το 30% σχεδόν του μακροπρόθεσμου χρέους να πρέπει να αναχρηματοδοτηθεί έως το τέλος του 2016, αναφέρει ο ΟΟΣΑ στην ετήσια έκθεσή του για τον κρατικό δανεισμό. 

Αν και ένα τόσο υψηλό επίπεδο αναχρηματοδότησης δεν είναι πρωτοφανές, η μετακύλιση του χρέους θα γίνει πιο πολύπλοκη από τις αβεβαιότητες που προκαλούνται από την απόσυρση του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού για θέματα διαχείρισης δημόσιου χρέους κ. Χανς Μπλομεστάιν.

Λαμβάνοντας υπόψη τις αποπληρωμές, οι συνολικές δανειακές ανάγκες των χωρών του ΟΟΣΑ αναμένεται να μειωθούν ελαφρά φέτος στα 10,6 τρις. δολάρια από 10,8 τρις. δολάρια πέρυσι. Η Ιαπωνία θα είναι ο μεγαλύτερος εκδότης χρέους φέτος, καθώς σχεδιάζει να δανεισθεί ποσά που αντιστοιχούν στο 64,7% του εθνικού προϊόντος της. 

Ο δανεισμός της Ιαπωνίας θα ανέλθει στο 35% του συνολικού δανεισμού των χωρών του ΟΟΣΑ. Στα 34 μέλη του ΟΟΣΑ περιλαμβάνονται κυρίως πλούσιες χώρες, όπως οι ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες. Μερικές αναδυόμενες οικονομίες, όπως το Μεξικό και η Τουρκία, είναι μέλη του Οργανισμού, αλλά δεν είναι οι μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες χώρες, όπως η Κίνα και η Ινδία.

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

''H ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ''...

''H ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ''...

...ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΟΝΙΖΕΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ;
Με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης «Κλασικισμός και Ευρώπη. Το ευρωπαϊκό πεπρωμένο της Ελλάδας και της Ιταλίας» στο Προεδρικό Μέγαρο της Ιταλίας, στη Ρώμη, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος έδωσε ...
συνέντευξη στην RAI 1, την κρατική τηλεόραση.

Απαντώντας σε ερώτηση της Ιταλίδας δημοσιογράφου για το αν τα πολιτιστικά αγαθά μπορούν να «ποσοτικοποιηθούν» για τις δυο χώρες, που έχουν πληγεί από την κρίση, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε:

«Τα πολιτιστικά αγαθά και η πολιτιστική κληρονομιά δεν ποσοτικοποιούνται, δεν αποτιμώνται σε χρήμα», τόνισε. «Ωστόσο, ο πολιτισμός μας, που είναι η ταυτότητά μας και η εθνική μας αξιοπρέπεια, μπορεί να λειτουργήσει και ως μοχλός για την ανάπτυξη και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας διοργανώσαμε ένα εξαιρετικό συνέδριο στην Αθήνα στο οποίο έλαβαν μέρος και φίλοι μας από την Ιταλία για να δείξουμε πώς ο πολιτισμός σήμερα μπορεί να λειτουργήσει και ως βραχίονας ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων απασχόλησης. Όμως, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πολιτιστική κληρονομιά πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο. Παράλληλα, μπορούμε να έχουμε μια αποδοτική συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε πιο σωστά και να εξυπηρετήσουμε τη βασική μας αρχή: ο πολιτισμός σηματοδοτεί την εθνική αξιοπρέπεια και την εθνική μας ταυτότητα και μπορεί να αξιοποιηθεί και ως μοχλός ανάπτυξης».

Σε ερώτηση εξάλλου για το αν η Ελληνική πολιτεία έχει κάνει χρήση  ευρωπαϊκών οικονομικών πόρων για τη βελτίωση των υποδομών  αρχαιολογικών χώρων, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, δήλωσε:

«Η Ελλάδα, όπως και η Ιταλία, είναι ένα απέραντο ιστορικό και αρχαιολογικό πάρκο. Έχουμε 21 χιλιάδες χώρους στους οποίους έχουμε βρει αρχαιολογικά ευρήματα διαφορετικών περιόδων και διαθέτουμε 65 εκατομμύρια κινητά εκθέματα, διαφορετικών ιστορικών και αρχαιολογικών περιόδων. Μόνο η εκσκαφή για το μετρό της  Θεσσαλονίκης και οι ανασκαφές που έγιναν, έφεραν στο φως μια βυζαντινή πόλη κάτω από τη σύγχρονη πόλη της Θεσσαλονίκης και, μέχρι σήμερα, 150 χιλιάδες  κινητά εκθέματα. Οι αρχαιολογικοί μας χώροι προστατεύονται. Υπάρχουν νόμοι που  εφαρμόζονται πλέον αυστηρά. Βεβαίως, εκεί που μπορούμε να συνεργαστούμε με την Ευρώπη και να αντλήσουμε κεφάλαια από τα Ευρωπαϊκά ταμεία, το κάνουμε με επιτυχία. Άλλωστε, ο Ελληνικός πολιτισμός, όπως και ο ρωμαϊκός, είναι υπόβαθρο της κοινής Ευρωπαϊκής πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Και κάτι ακόμα: Η Ελλάδα, όπως και η Ιταλία, δεν έχουν μόνο αρχαίο πολιτισμό, έχουν και σύγχρονο. Μέχρι τα τέλη του Ιουνίου, δηλαδή μέχρι το τέλος της Ελληνικής Προεδρίας,  θα έχουμε τα εγκαίνια στην Αθήνα  του νέου Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, το οποίο έγινε κατά 85-90% με Ευρωπαϊκά κονδύλια».
Βόμβα απο τους Financial Times!!!

Βόμβα απο τους Financial Times!!!

Μετα τις εκλογές η επίσημη απώλεια Εθνικής Κυριαρχίας με παράδοση του Εθνικού Προϋπολογισμου!
FT: Schäuble revives push for eurozone integration
Germany is pushing for changes to EU treaties “as soon as possible” after the May European elections, in an overhaul to fuse eurozone economic governance behind a budget chief and euro area parliament.
In interviews, speeches and articles, Wolfgang Schäuble, Germany’s finance minister, has given urgency and political impetus to Berlin’s longstanding ideas for a refashioned and more centralised eurozone.
Speaking at the College of Europe in Bruges, Mr Schäuble outlined a vision for a changing EU treaties to establish a “budget commissioner” empowered to use common funds and reject national fiscal plans if they “don’t correspond to the rules”.
Asked when he envisaged agreeing the treaties, he said “today is better than tomorrow” and called for negotiations to start straight after the European parliament elections in May.
These reforms to integrate the eurozone, he added, must be paired with measures to ensure those countries outside are not “systematically disadvantaged” – an approach that will be welcomed by Britain.
In a joint Financial Times article with George Osborne, the UK chancellor, he wrote that future treaty change “must include reform of the governance framework to put euro area integration on a sound legal basis, and guarantee fairness for those EU countries inside the single market but outside the single currency”.
Mr Schäuble’s intervention to restart the reform debate highlights Berlin’s determination that the EU should build on the eurozone’s fragile economic recovery from the financial crisis by creating institutions strong enough to withstand future turmoil.
The veteran finance minister’s pledge to fight for reform comes after the joint declaration in January from German chancellor Angela Merkel and French president François Hollande, pledging to work for closer economic and monetary union.
But the German government has now gone a step further, arguing in the FT that treaty change must also address one of key negotiating demands of Mr Cameron, the UK prime minister, before his planned 2017 referendum: the protection of the interests of euro “outs”.
Mr Schäuble, a long-term advocate of reform, wants to establish an institutional architecture for a common fiscal and economic policy, with a parliament, finance minister and budget to support countries in crisis and encourage reform.
He said it was “nonsense” to suggest the power for a eurozone commissioner to reject national budgets would impinge on sovereignty. “To stick to the rules is not a violation of budget sovereignty . . . of national sovereignty. We have moved sovereignty to the European level,” he said.
Germany’s renewed appetite for treaty reform will rattle some eurozone member states, which fear the centralisation of budget power would potentially trigger national plebiscites that could not be won.
Big gains for more radical, eurosceptic parties in the May elections could undermine efforts by mainstream parties such as Ms Merkel’s CDU to build a political consensus for strengthening the eurozone.
Acknowledging the populist threat in an interview with Handelsblatt, the business daily, Mr Schäuble said that the performance of France’s National Front in the recent local elections and the growth of eurosceptic parties elsewhere was “not a good development”.
But he took comfort from hopes that the Ukraine crisis could boost voter support for European integration, saying: “Europe always advances in a crisis . . . the crisis in Ukraine will make people in Europe more confidence about the value of European integration again, and motivate them to vote. Then the turnout would rise, and the eurosceptic forces would likely perform worse than many fear today.”
The finance minister forecast that the effect of the crisis for the German economy would be “manageable”. As for sanctions, German industry had made clear that if they were imposed it would be ready. “You have to convince Russia with diplomacy and economic pressure. Compliance with the rules and principles is not only in the interests of the west but also Russia.”

ΠΠ

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Η ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΣΤΗ ΓΗ

Η ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΣΤΗ ΓΗ

Προηγούμενες εκθέσεις - και κυρίως η τεράστια επιρροή του Stern Review 2006 (Η έκθεση Stern για τις οικονομικές πτυχές της κλιματικής αλλαγής είναι μια έκθεση 700 σελίδων, που δημοσιεύθηκε για την βρετανική κυβέρνηση στις 30 Οκτωβρίου 2006 από τον οικονομολόγο Nicholas Stern) έχουν βάλει τα έξοδα για την παγκόσμια οικονομία που προκαλείται από την «κλιματική αλλαγή» μεταξύ 5 και 20 τοις εκατό του παγκόσμιου ΑΕΠ.
Αλλά με τις τελευταίες εκτιμήσεις, οι οποίες δημοσιεύονται από την Ομάδα εργασίας ΙΙ της πέμπτης έκθεσης αξιολόγησης της IPCC (Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική αλλαγή) λένε ότι μια αύξηση των 2,5 βαθμών Κελσίου της θερμοκρασίας του πλανήτη μέχρι το τέλος του αιώνα θα κοστίσει στην παγκόσμια οικονομία μεταξύ μόλις 0,2 και 2 τοις εκατό του ΑΕΠ της χώρας.
Εάν η χαμηλότερη εκτίμηση είναι σωστή, τότε το μόνο που θα χρειαστεί είναι ένα ετήσιο ρυθμό αύξησης 2,4 τοις εκατό (σήμερα είναι περίπου 3 τοις εκατό) για το οικονομικό κόστος της αλλαγής του κλίματος που πρέπει να εξαφανιστεί μέσα σε ένα μήνα.

Αυτή η αποδοχή από το IPCC θα έρθει ως ένα τεράστιο χτύπημα σε αυτούς τους κινδυνολόγους - κυρίως τον συντάκτη της έκθεσης Stern, αλλά και άλλους που υποστηρίζουν ότι η δαπανηρή παρέμβαση τώρα είναι η μόνη μας ελπίδα, αν θέλουμε να ξορκίσουμε τα ενδεχομένως καταστρεπτικά αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής.
ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ

ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ

Τουρκική εισβολή (μικρής κλίμακας, αλλά οπωσδήποτε εισβολή) στην Συρία, σημειώνεται εδώ και λίγες ώρες και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του χωριού Kasab.Τουρκικά τεθωρακισμένα έχουν διαβεί την μεθόριο και υποστηρίζουν τους ισλαμιστές αντάρτες οι οποίοι κατέλαβαν χθες το χωριό το οποίο ελέγχει την συνοριακή διάβαση προς την Τουρκία, αλλά από σήμερα δέχονται μεγάλη αντεπίθεση του συριακού Στρατού.
Οι Σύροι υποστηρίζουν ότι τα τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφέρουν αντάρτες μαχητές στην πρώτη γραμμή στην περιοχή Kasab προκειμένου να μην θεριστούν από τα επιθετικά ελικόπτερα της Συρίας που έχουν προκαλέσει μεγάλες απώλειες από το πρωί στους ισλαμιστές, αλλά το βέβαιο, όπως δείχνουν και τα βίντεο είναι ότι υπάρχει σφοδρός κανονιοβολισμός της περιοχής.
Ταυτόχρονα στην περιοχή έχει πραγματοποιηθεί διείσδυση ειδικών δυνάμεων του τουρκικού Στρατού, ενώ εφαρμόζεται ηλεκτρονικός πόλεμος με παρεμβολές στις επικοινωνίες των συριακών μονάδων με τα εναέρια μέσα τους.
Ταυτοχρόνως η τουρκική Αεροπορία με συνεχείς πτήσεις F-16 στην περιοχή έχει επιβάλλει εδώ και μία ώρα αεροπορική απαγόρευση στην συριακή Αεροπορία εμποδίζοντας τα ελικόπτερα να συνεχίσουν την υποστήριξη των χερσαίων συριακών δυνάμεων.
Τουρκικά ασθενοφόρα εκκενώνουν τραυματίες ισλαμιστές σε τουρκικά νοσοκομεία.
Μέσα σε όλα αυτά φαίνεται ότι είχαμε εκτόξευση πυραύλου εδάφους-εδάφους SCUD-B από τους Σύρους κοντά στο Χαλέπι. Το ιρανικό τηλεοπτικό κανάλι Al - Alam επιβεβαιώνει τοn σφοδρό βομβαρδισμό από το τουρκικό πυροβολικό του Kasab.

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Προ των πυλών βρίσκεται η «βιομετρική κάρτα», η οποία εκτιμάται ότι θα είναι το διαβατήριο του μέλλοντος. Κι αυτό, γιατί δεν θα καταγράφει μόνο τα συνηθισμένα στοιχεία, που βλέπουμε σε μια απλή ταυτότητα, αλλά θα περιέχει και χαρακτηριστικά μοναδικά, τα οποία είναι δύσκολο να αλλοιωθούν.
Η Αρχή για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων άναψε το πράσινο φως για να εφαρμοστούν πειραματικά δυο πιλοτικά προγράμματα, με τη συμμετοχή υπαλλήλων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Ουσιαστικά, πρόκειται για την αποκαλούμενη «βιομετρική υπογραφή» (μέθοδος πολυτροπικής (multimodal) βιομετρίας), η οποία στηρίζεται στο συνδυασμό βιομετρικών δεδομένων... που εξάγονται μέσω πολλαπλών φυσικών χαρακτηριστικών του ατόμου. Δηλαδή, μορφασμοί, γκριμάτσες προσώπου, ο τρόπος βαδίσματος, καθώς και φυσικά ή άλλα χαρακτηριστικά, που σχετίζονται με την εξωτερική του εμφάνιση (π.χ. ύψος, βάρος, χρώμα ματιών, χρώμα μαλλιών, μουστάκι, γυαλιά, κλπ).
Η συγκεκριμένη μέθοδος εξετάζεται πειραματικά ως εναλλακτική/συμπληρωματική των συνήθων βιομετρικών πρακτικών, δηλαδή δακτυλοσκόπηση, ιριδοσκόπηση ή γεωμετρία προσώπου, με στόχο την αποδοτικότερη και ακριβέστερη εξαγωγή και χρήση βιομετρικών δεδομένων κατά τη χρήση τους, ιδίως σε συστήματα ελέγχου πρόσβασης σε κρίσιμες εγκαταστάσεις με ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις ασφαλείας.

Οι «βιομετρικές υπογραφές» θα αποθηκεύονται, αφού πρώτα κρυπτογραφηθούν, σε έξυπνες κάρτες, καθώς και σε βάση δεδομένων, μαζί με τα κωδικοποιημένα στοιχεία ταυτοποίησης των συμμετεχόντων. Το συγκεκριμένο έργο, με την επωνυμία «ΒΙΟΤΑΥΤΟΤΗΤΑ», θα εκτελέσει το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ), σε συνεργασία με εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
Αυξήσεις-σοκ στο ρεύμα ζητά η τρόικα

Αυξήσεις-σοκ στο ρεύμα ζητά η τρόικα

Τον πλήρη εξορθολογισμό των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, για να εξασφαλιστεί η επαρκής ανάκτηση του κόστους και να αποφευχθούν οι σταυροειδείς επιδοτήσεις ζητάει η τρόικα μέσω του επικαιροποιημένου Μνημονίου. Οι αλλαγές αφορούν περίπου 2,5 εκατ. νοικοκυριά με κατανάλωση μέχρι 800 κιλοβατώρες στο τετράμηνο που τιμολογούνται κάτω του κόστους, και τις αγροτικές καταναλώσεις που επίσης επιδοτούνται.
Στον αντίποδα βρίσκονται οι εμπορικές καταναλώσεις χαμηλής και μέση τάσης (μικρά και μεσαία καταστήματα, εργαστήρια, φούρνοι κ.λπ.) οι οποίες επιβαρύνονται με το κόστος των επιδοτούμενων τιμολογίων. Από την κατάργηση των σταυροειδών επιδοτήσεων, τα εμπορικά τιμολόγια θα επωφεληθούν με μια μείωση της τάξης του 4%-5%.
Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ έχει ζητήσει από την Ε.Ε. παράταση μέχρι το τέλος του 2015 για την πλήρη κατάργηση των σταυροειδών και στο πλαίσιο αυτό σε συνεργασία με τη ΔΕΗ προετοιμάζει το σχέδιο τόσο για τις χαμηλές οικιακές καταναλώσεις όσο και για τα αγροτικά τιμολόγια.
Σε ό,τι αφορά τα αγροτικά, το ΥΠΕΚΑ ξεκινάει ένα πρόγραμμα καταγραφής των χρηστών του επιδοτούμενου με ποσοστό έως και 40% τιμολογίου , αφού η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι οι πραγματικοί δικαιούχοι είναι πολύ λιγότεροι από αυτούς που εμφανίζονται σήμερα. Με βάση του μητρώου αγροτικών καταναλώσεων που θα δημιουργηθεί θα προχωρήσουν και τα αντίστοιχα μέτρα για τον εξορθολογισμό του τιμολογίου.
Όσο για τις μικρές οικιακές καταναλώσεις, η ΔΕΗ προωθεί σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ σχέδιο για την κατάργηση των επιδοτήσεων, εκτιμώντας ότι με την υλοποίησή του θα επέλθει και η διόρθωση μια τεράστιας στρέβλωσης. Όπως εξηγούν αρμόδιοι παράγοντες, η κατηγορία των καταναλώσεων 0-800 κιλοβατώρες αριθμεί περί τα 2,5 εκατ. καταναλωτές. Μέσα σε αυτούς, όμως, δεν περιλαμβάνονται μόνο φτωχά νοικοκυριά αλλά και εξοχικά, δεύτερες και τρίτες κατοικίες.
«Εχουμε καταφέρει δηλαδή το μικρομάγαζο να επιδοτεί τη δεύτερη και τρίτη κατοικία» αναφέρει χαρακτηριστικά αρμόδιο στέλεχος της ΔΕΗ. Αυτό που εξετάζεται είναι να βρεθούν με τη συμβολή της ΓΓΠΣ (Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων) ποιες από αυτές τις καταναλώσεις αφορούν την πρώτη κατοικία και να μεταφερθούν στο ΚΟΤ (Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο) ώστε να μην επιβαρυνθούν με αυξήσεις. Οι υπόλοιπες καταναλώσεις θα τιμολογηθούν με βάση την αμέσως επόμενη κλίμακα της ΔΕΗ που είναι κοστοβαρής και θα επιβαρυνθεί με αυξήσεις που φτάνουν και το 25%.
Μικρές επιβαρύνσεις αναμένονται από την 1η Απριλίου και με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου στο σύνολο των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτές θα προκύψουν από την αναγκαία αναπροσαρμογή του ΕΤΜΕΑΡ (πρώην τέλος ΑΠΕ) για τη μείωση του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) που αποτελεί επίσης μνημονιακή υποχρέωση της χώρας. Η αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ αναμένεται να περιοριστεί μεσοσταθμικά στα 2,5 ευρώ η μεγαβατώρα έναντι προβλεπόμενης αύξησης -με βάση απόφαση της ΡΑΕ- 20 ευρώ η μεγαβατώρα. Για τους οικιακούς καταναλωτές η νέα αύξηση θα ανεβάσει το κόστος που καταβάλλουν για την αποπληρωμή της «πράσινης» ενέργειας από 20 ευρώ η μεγαβατώρα σήμερα στα 22,5 ευρώ η μεγαβατώρα.

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Απεργία διαρκείας από Τετάρτη οι φαρμακοποιοί

Απεργία διαρκείας από Τετάρτη οι φαρμακοποιοί

Απεργία διαρκείας από την Τετάρτη προανήγγειλαν οι φαρμακοποιοί, κατηγορώντας την κυβέρνηση για πρωτοφανή κοροϊδία, καθώς, όπως υποστηρίζουν, φέρει ύπουλα και αιφνιδιαστικά την τελευταία στιγμή, στο νομοσχέδιο που συμφώνησε με την Τρόικα, αλλαγές στο καθεστώς των φαρμακείων οδηγώντας τον κλάδο σε καταστροφή και την Δημόσια Υγεία σε κίνδυνο.
Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο πρόεδρος Κυριάκος Θεοδοσιάδης διεμήνυσε πως «τα φαρμακεία δεν θα πάνε ως πρόβατα σε σφαγή», προσθέτοντας: «Όσοι θέλουν φάρμακα ας πάνε να τα προμηθευτούν στο γραφείο του κ. Χατζηδάκη.
Οι βουλευτές που σκοπεύουν να ψηφίσουν αυτές τις διατάξεις ας εξασφαλίσουν φάρμακα και για τον κόσμο. Οι μάσκες έπεσαν οι Απόκριες τελείωσαν. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες και τις συνέπειες των επιλογών του. 
Καλώ τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον υπουργό Υγείας να παρέμβουν και να επαναφέρουν στην τάξη τους συντάκτες του νομοσχεδίου. Ο κ. Γεωργιάδης δεν πρέπει να βάλει την υπογραφή του γιατί τότε θα πρόκειται για μια απίστευτη "κωλοτούμπα…"».
Ο πρόεδρος του ΠΦΣ αναφέρθηκε αναλυτικά στις διατάξεις, που, όπως είπε, καταστρέφουν τον κλάδο των 12.000 φαρμακοποιών, την κοινωνική πολιτική, αλλά και τη Δημόσια Υγεία.
 Διατάξεις που, όπως είπε, βάζουν τα φαρμακεία από την πίσω πόρτα στα σούπερ μάρκετ και τα παιχνιδάδικα, που επιτρέπουν σε έναν μόνο φαρμακοποιό να έχει δυνατότητα να κατέχει άδειες 100 και πλέον φαρμακείων, τα φαρμακεία να ανοίγουν όποτε και ό,τι ώρα θέλουν, γεγονός που σημαίνει ότι π.χ. σε έναν καύσωνα, μπορεί να μην υπάρχει ανοικτό φαρμακείο, καταργεί τις αποστάσεις μεταξύ φαρμακείων με συνέπεια τη συσσώρευση φαρμακείων στα κέντρα των πόλεων, ενώ το φάρμακο με την απελευθέρωση τιμής από 1-1-2017 γίνεται εμπόρευμα.
Ειδικότερα, όπως επισημάνθηκε στη συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν περιέλθει σε γνώση του ΠΦΣ, η κυβέρνηση προχωρά στις εξής αλλαγές:
1. Με το άρθρο 2 καταργούνται διατάξεις με αποτέλεσμα να παρέχεται η δυνατότητα:
α) σε έναν φαρμακοποιό να κατέχει όσες άδειες ιδρύσεως φαρμακείου επιθυμεί. 1, 10, ή 100 ακόμη… (ισχύουσα διάταξη : άρθρο 8 του Ν. 5607/1932)
β) σε φαρμακεία να συστεγάζονται με οποιοδήποτε κατάστημα, άρα και με Super markets… (ισχύουσα διάταξη : άρθρο 13 του Ν. 5607/1932)
2. Με το άρθρο 1 επιτρέπεται ένας μη αδειούχος φαρμακοποιός να κατέχει όποιο ποσοστό του εταιρικού κεφαλαίου επιθυμεί σε μία εταιρεία εκμεταλλεύσεως φαρμακείου, ήτοι να κατέχει ακόμη και το 99% και ο αδειούχος το 1%. Και έτσι de facto «νομιμοποιούνται» οι μισθώσεις φαρμακείων…        
3. Με το άρθρο 4 καταργούνται οι αποστάσεις μεταξύ των φαρμακείων, με προφανές αποτέλεσμα όλα τα φαρμακεία να μεταφερθούν στο κέντρο κάθε πόλης και έξω από τα νοσοκομεία.  
Επίσης με τη συλλήβδην κατάργηση των διατάξεων του άρθρου 20 του Ν. 5607/1932 και του άρθρου 7 του Ν. 328/1976, ως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν, ανακύπτει μείζον ζήτημα αν επιτρέπεται στα φαρμακεία να μεταφέρονται από τον ένα δήμο σε άλλο. Το χάος που θα προκληθεί σε μια τέτοια περίπτωση είναι προφανέστατο.
4. Με το άρθρο 5 καταργούνται τα χωροταξικά κριτήρια ιδρύσεως φαρμακείου, με προφανές αποτέλεσμα κάθε νέος φαρμακοποιός να ανοίγει φαρμακείο μόνο στο κέντρο κάθε πόλης και έξω από τα νοσοκομεία (ισχύουσα διάταξη : άρθρο 36 παρ. 1 του Ν. 3918/2011)…
5. Με το άρθρο 6 ακυρώνονται επί της ουσίας και καθίστανται ανενεργές οι εφημερίες, αφού κάθε φαρμακοποιός θα μπορεί, όποτε θέλει και ανέλεγκτα, να ανοίγει και να κλείνει το φαρμακείο του.  
6. Με το άρθρο 3 καταργείται κάθε έλεγχος επί της λειτουργίας των φαρμακείων, αφού θα μπορούν πια όποτε θέλουν χωρίς προειδοποίηση, να ανοίγουν και κυρίως να κλείνουν για όσο χρονικό διάστημα επιθυμούν, αδιαφορώντας για την σχετική ενημέρωση των πολιτών (ισχύουσες διατάξεις : παρ. 1 έως και 4 του άρθρου 11 του Ν. 5607/1932).
7. Με το άρθρο 7 παρέχεται η δυνατότητα να ιδρυθούν νέα φαρμακεία απέναντι από τα νοσοκομεία, ανεξαρτήτως της δυναμικότητας αυτών.
8. Με το άρθρο 11 το φαρμακοπωλείο μπορεί να έχει επιφάνεια ακόμη και 5 τ.μ., αντί των ελάχιστων 30 τ.μ. που ήταν προηγουμένως.

ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ...

ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ...

Αλλάζει από τον ερχόμενο Ιούλιο ο τρόπος υπολογισμού στις επικουρικές συντάξεις, καθώς το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται για τα ταμεία την εφαρμογή ...
του μαθηματικού τύπου, τρόπος υπολογισμού που ισχύει και στα υπόλοιπα ταμεία που δίνουν το εφάπαξ.

Σύμφωνα με το Mega, το ποσοστό αναπλήρωσης των επικουρικών θα πέσει στο 20% για τους ασφαλισμένους στο ενιαίο επικουρικό (ΕΤΕΑ).

Από το νέο τρόπο υπολογισμού χαμένοι θα βρεθούν όσοι καλύπτονται από «ευγενή» ταμεία αλλά και οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, καθώς υπολογίζεται πως οι μειώσεις θα ξεκινούν από 10% και θα φτάνουν έως 40%-45% σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ήδη οι πρώτες μειώσεις άρχισαν από το επικουρικό ταμείο των συνταξιούχων του υπουργειου Οικονομικών.

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ''ΚΟΡΙΟΥΣ'' ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ...

ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ''ΚΟΡΙΟΥΣ'' ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ...

Σε μια περίοδο όπου ολοκληρώνεται από τον γ’ τακτικό ανακριτή κ. Δημήτρη Φούκα η έρευνα για το σκάνδαλο με τις υποκλοπές συνομιλιών μελών της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή...
και φαίνεται να προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία κατά συγκεκριμένων προσώπων, νέα δεδομένα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Δεδομένα που εγείρουν ερωτήματα για το κατά πόσο συνεχίζονται οι παρακολουθήσεις στη χώρα μας ακόμα και σήμερα και τα οποία οφείλουν να απασχολήσουν τις αρμόδιες ανακριτικές αρχές. 

Πιο συγκεκριμένα, όπως παρουσιάζουμε, άγνωστης προέλευσης και χρήσης μηχανισμοί (τέσσερις στον αριθμό) βρέθηκαν πριν από 20 μέρες, πλησίον του σπιτιού του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή στη Ραφήνα. Ειδικότερα, σε μια υπόθεση που παραπέμπει πλέον σε σενάριο κατασκοπευτικής ταινίας, στις 22 Φεβρουαρίου υπάλληλος του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), σε τυχαία επίσκεψή του για έλεγχο βλάβης, διαπίστωσε πως πλησίον της κατοικίας του κ. Καραμανλή και επί των οδών Κυπρίων Αγωνιστών και Δαβάκη Πίνδου βρισκόταν παράνομα τοποθετημένη στην κορυφή του τσιμεντένιου στύλου της ΔΕΗ μια ιδιοκατασκευή χρώματος μπεζ. Η άγνωστης προέλευσης αυτή κατασκευή (η οποία βάσει πρώτων ελέγχων αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου μηχανισμού) αποτελούνταν από μεταλλική βάση στην οποία ήταν ένας ηλιακός συλλέκτης διαστάσεων 33,5χ19 εκατοστών, ένα πλαστικό κουτί με άγνωστο περιεχόμενο από το οποίο έβγαινε ένα καλώδιο που κατέληγε σε μια κεραία προσαρμοσμένη σε μεταλλική βάση. Σύμφωνα με την αυτοψία του υπαλλήλου του ΔΕΔΔΗΕ, η εν λόγω κατασκευή δεν έπαιρνε ρεύμα από το δίκτυο της ΔΕΗ και δεν είχε τοποθετηθεί από υπάλληλο του Οργανισμού, γεγονός που σημαίνει ότι είχε εγκατασταθεί παράνομα και αυθαίρετα. 



Η υπόθεση άρχισε όμως να γίνεται πιο σύνθετη όταν κατόπιν και πάλι με τυχαίο τρόπο βρέθηκαν άλλες τρεις αντίστοιχες συσκευές σε ισάριθμους στύλους της ΔΕΗ και πιο συγκεκριμένα στις διασταυρώσεις των οδών Κυπρίων Αγωνιστών και Περρή Στεφάνου, Βασιλέως Παύλου και Αθηνών και Εθνικής Αντιστάσεως και Αθηνών. Δηλαδή σε μια ακτίνα κάλυψης της κατοικίας του κ. Καραμανλή. Ο υπάλληλος ειδοποίησε την Ασφάλεια και κατόπιν αστυνομικές δυνάμεις αφαίρεσαν τις συσκευές και τις κατάσχεσαν. Το Τμήμα Ασφάλειας της Ραφήνας ειδοποίησε ακολούθως την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και εμπειρογνώμονάς της κλήθηκε να κάνει πραγματογνωμοσύνη. Η απάντηση που έδωσε προκάλεσε σοβαρά ερωτήματα. Κι αυτό διότι αποφάνθηκε πως επρόκειτο για πομποδέκτη ο οποίος είτε χρησιμοποιούνταν για τη λήψη δεδομένων από μετρητές νερού, είτε για τη συλλογή άλλων δεδομένων (χωρίς να τα κατονομάσει ποια θα μπορούσαν να είναι αυτά) και όλα αυτά εν αγνοία της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ. 

Επρόκειτο δηλαδή για μια συσκευή που μετέφερε δεδομένα και τα αναμετέδιδε σε άλλη κεντρική μονάδα, χωρίς όμως εγκρίσεις από τους αρμόδιους φορείς. Για ποιον λόγο όμως δεν υπήρξαν οι απαραίτητες ενημερώσεις και όλα έγιναν εν κρυπτώ; Παρ’ όλα αυτά, από την Ασφάλεια εντοπίστηκε ο ηλεκτρολόγος και υπάλληλος του Δήμου Ραφήνας Θ.Δ., ο οποίος καταθέτοντας ανέφερε ότι, έχοντας λάβει σχετική εντολή από τον δήμο και καθ’ υπόδειξιν εταιρείας που είχε αναλάβει σχετικό έργο, το καλοκαίρι του 2009 τοποθέτησε τις τέσσερις συσκευές, στο πλαίσιο εκτέλεσης του πιλοτικού προγράμματος «Θησέας», προκειμένου να καταγράφουν δεδομένα μετρητών νερού. Οπως είπε, τα δεδομένα κατέληγαν στον Δήμο της Ραφήνας.



Ταυτόχρονα, η δικαιολογία πως επρόκειτο για συσκευές μέτρησης νερού δεν έπεισε κανέναν - με την πρώτη ματιά έμοιαζαν πολύ περισσότερο με σημεία παροχής ασύρματης πρόσβαση στο Διαδίκτυο (WiFi HotSpot), τα οποία βέβαια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και για τη συλλογή-υποκλοπή δεδομένων (στη γλώσσα των ειδικών ονομάζεται «packet sniffing»). 
Από την άλλη είναι απορίας άξιο πώς μετρητές νερού βρέθηκαν σε μεγάλο ύψος και όχι κοντά στα ρολόγια και φυσικά πώς, χωρίς καμία σχετική άδεια, βρέθηκαν στους στύλους της ΔΕΗ με τρόπο παράνομο. Οπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, παρά το γεγονός ότι όλες αυτές οι συσκευές βρέθηκαν πολύ κοντά στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού και παρά την παρέμβαση βουλευτή της περιοχής, το τοπικό παράρτημα της Αστυνομίας, ενώ αρχικά είχε πει πως ενημέρωσε την προσωπική ασφάλεια του κ. Καραμανλή, επί της ουσίας ουδέν έπραξε. 

Σύμφωνα μάλιστα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες μας, τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Μαρτίου, δηλαδή περίπου δέκα ημέρες μετά την εύρεση των μηχανισμών, η φρουρά του πρώην πρωθυπουργού δεν είχε καν ενημερωθεί για τους μηχανισμούς που βρέθηκαν μερικά μέτρα δίπλα από το σπίτι του κ. Καραμανλή. Αυτό όμως που κάνει εντύπωση είναι ότι σε ερώτηση βουλευτή-προσωπικού φίλου του κ. Καραμανλή προς την τοπική Ασφάλεια εάν η φρουρά του πρωθυπουργού είχε ενημερωθεί, η απάντηση υπήρξε καταφατική, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί. 


Η έρευνα της Ασφάλειας



Παρέμβαση πρώην υπουργού

Την ίδια ώρα και έπειτα από κινητοποίηση πρώην υπουργού αρμόδιου σε θέματα ασφαλείας κατά το παρελθόν, υποψίες προκάλεσε το γεγονός πως άλλη, ανεξάρτητη ομάδα από τη μεριά της Ασφάλειας, τον ενημέρωσε ότι δεν είχαν καμία σχέση οι τέσσερις μηχανισμοί με μετρήσεις νερού, αλλά ενδεχομένως αφορούσαν ενισχυτές για λήψη σήματος στο Ιντερνετ, ενώ υπήρχαν και πρόσθετα σκέλη στους μηχανισμούς, τα οποία ωστόσο δεν βρέθηκαν ώστε να συμπληρώσουν πλήρως το παζλ. Και εδώ ξεκινά ένα νέο θρίλερ υποψίας και κινητικότητας. 
Πληροφορίες από την Ασφάλεια αναφέρουν ότι οι εν λόγω μηχανισμοί φέρονται να υπήρχαν στους συγκεκριμένους χώρους για περίπου 4 χρόνια (από το καλοκαίρι του 2009), όμως είναι απορίας άξιο πώς ενώ αρχικά υπήρξε ενημέρωση ότι επρόκειτο για μηχανισμούς νερού, κατόπιν οι πληροφορίες των ανθρώπων του πρώην πρωθυπουργού έκαναν λόγο για πομπούς σήματος του Ιντερνετ και στο τέλος διαπιστώθηκε πως έλειπαν και κομμάτια τους. Οπως αναφέρει άνθρωπος που γνωρίζει την υπόθεση σε βάθος και κινητοποιήθηκε παρεμβαίνοντας και στην ΕΥΠ, «αυτά τα κομμάτια είναι μεγάλης σημασίας, ενώ η ένδειξη πως επρόκειτο για μηχανισμούς μέτρησης νερού διαψεύστηκε σε επαφές που είχαμε με υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας». Για ποιον λόγο, λοιπόν, υπάρχει τέτοια συσκότιση και ποια είναι τελικά τα πραγματικά δεδομένα αυτής της περίεργης υπόθεσης; 



Πηγές από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού πάντως αναφέρουν ότι ο κ. Καραμανλής δείχνει ιδιαίτερα προβληματισμένος, καθώς μετά τις ενδείξεις περί δολοφονικής απόπειρας εις βάρος του στα χρόνια της πρωθυπουργίας του, έπειτα και από την έρευνα που διεξάγεται σε βάθος για τις υποκλοπές του χρονικού διαστήματος 2004-2005 και η οποία βαίνει προς ολοκλήρωση, φαίνεται ότι κάποιοι εξακολουθούν να κινούνται με τρόπο περίεργο. Αυτό επίσης που ανησυχεί τους ανθρώπους του είναι πως ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της θητείας του το 2009 και ενώ ο ίδιος πια έχει αποσυρθεί από την πολιτική καθημερινότητα, κάποιοι εξακολουθούν να θέλουν να ελέγχουν απόρρητα δεδομένα Ελλήνων πολιτικών. Δεν θα πρέπει επίσης να λησμονήσουμε πως βάσει των ανακριτικών δεδομένων που σταδιακά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ομάδες πρακτόρων της ρωσικής υπηρεσίας FSB είχαν φτάσει μέχρι το όριο της οικίας Καραμανλή και είχαν έλθει πρόσωπο με πρόσωπο με μέλη άλλης ομάδας που παρακολουθούσε το αυτοκίνητο του πρώην πρωθυπουργού. Εντυπωσιακό λοιπόν είναι ότι έπειτα από όλες αυτές τις παλιές εξελίξεις, ενώ ο κ. Καραμανλής είχε πέσει θύμα κατασκοπείας και ενώ ακόμα είναι ανοικτοί όλοι οι φάκελοι αυτής της επίμαχης περιόδου, η προσωπική ασφάλειά του δεν ενημερώθηκε επί τόσες πολλές ημέρες. 



Πολιτικά τα κίνητρα

Την ίδια ώρα, κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού αναφέρουν ότι οι δικές τους υποψίες στρέφονται σε παρέμβαση από τη μεριά των ίδιων ανθρώπων που ελέγχονται εσχάτως από τον γ’ τακτικό ανακριτή κ. Φούκα και οι οποίοι φέρονται να έχουν σχέσεις με συμφέροντα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αλλά και με στελέχη της τότε κυβέρνησης Παπανδρέου. Ας μην ξεχνάμε πως από τους καραμανλικούς βουλευτές έχει στοχοποιηθεί ένα κομμάτι της ΕΥΠ. «Ισως τα ίδια παρακλάδια που έδιναν απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ σε συγκεκριμένες πολιτικές κατευθύνσεις να ήθελαν ενημέρωση για το πώς κινείται ο πρώην πρωθυπουργός, ακόμα και μετά την αποχώρησή του από τα δημόσια πράγματα», αναφέρει πηγή προσκείμενη στον κ. Καραμανλή. Η άποψη μάλιστα αυτή βασίζεται και στο γεγονός ότι πολλοί είναι εκείνοι που αποδίδουν στον πρώην πρωθυπουργό μελλοντικές παρεμβάσεις ενοποιητικού ενδεχομένως χαρακτήρα στην εγχώρια πολιτική σκηνή, με αποτέλεσμα αυτή η κινητικότητα γύρω από το όνομά του -που ο ίδιος πάντως διαψεύδει- να δημιουργεί υποψίες.
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. ΠΡΙΒΕ !! Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου μόνο με... προσκλήσεις ή διαπιστεύσεις

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. ΠΡΙΒΕ !! Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου μόνο με... προσκλήσεις ή διαπιστεύσεις

ΤΟΣΗ ... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΠ ΤΗ ... ΧΟΥΝΤΑ!!
Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας θα γίνει η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, με την πρόσβαση στην πλατεία Συντάγματος να επιτρέπεται μόνο με προσκλήσεις ή διαπιστεύσεις. Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την παρέλαση από το ύψος της οδού Βουκουρεστίου και μετά, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ....
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή και για τις δύο παρελάσεις, τη μαθητική τη Δευτέρα και την στρατιωτική την Τρίτη.
Συγκεκριμένα, για τη Δευτέρα (24 Μαρτίου), από τις 10.00 δε θα επιτραπεί η στάση και η στάθμευση και θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων στους παρακάτω οδικούς άξονες:
-Λ. Β. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της
-Λ. Β. Σοφίας, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την Λ. Β. Κωνσταντίνου έως τη Λ. Αμαλίας
-Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της
-Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της
-Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αιόλου και της πλ. Συντάγματος
-Λ. Β. Όλγας, σε όλο το μήκος της
-Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Διον. Αρεοπαγίτου
-Όθωνος, σε όλο το μήκος της
-Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της
Την Τρίτη (25 Μαρτίου) δε θα επιτραπεί η στάση και η στάθμευση και θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων στους παρακάτω οδικούς άξονες, ως εξής:
Από τις 06.00 έως την ολοκλήρωση της Δοξολογίας στον Ι.Ν. Διον. Αρεοπαγίτου:
-Σκουφά, στο τμήμα της από την οδό Σίνα έως την Πλ. Φιλικής Εταιρείας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο
-Λυκαβηττού, σε όλο το μήκος της
-Δημοκρίτου, στο τμήμα της από την οδό Σκουφά έως την οδό Σόλωνος
-Σόλωνος, στο τμήμα της από την οδό Κανάρη έως την οδό Σίνα και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο
-Ομήρου, στο τμήμα της από την οδό Σκουφά έως την οδό Ακαδημίας

Από τις 06.30 έως το τέλος της παρέλασης:
-Λ. Β. Όλγας, καθ' όλο το μήκος της. Ειδικά η απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων, θα ισχύσει από ώρα 19.00΄ της 24.3.2014
-Λ. Β. Σοφίας, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Κωνσταντίνου έως Λ. Βασ. Αμαλίας
-Ηρ. Αττικού, καθ' όλο το μήκος της
-Β. Γεωργίου Β΄, καθ' όλο το μήκος της
-Β. Γεωργίου Α΄, καθ' όλο το μήκος της
-Λ. Β. Αμαλίας, καθ' όλο το μήκος της
-Πανεπιστημίου, καθ' όλο το μήκος της
-Πλατεία Ομονοίας
-Πειραιώς, στο τμήμα της από την Πλ. Ομονοίας έως την Ιερά Οδό
-Αθηνάς, καθ' όλο το μήκος της
-Αγ. Κων/νου, καθ' όλο το μήκος της
-Πλ. Καραϊσκάκη
-Καρόλου, καθ' όλο το μήκος της
-Μάρνη, στο τμήμα της από την Πλ. Βάθη έως την οδό Καρόλου
-Πατησίων, στο τμήμα της από την οδό Πανεπιστημίου έως τη Λ. Αλεξάνδρας
-Θ. Δηλιγιάννη, , στο τμήμα της από την Πλ. Καραϊσκάκη έως την οδό Ι. Μεταξά
-Αχιλλέως, στο τμήμα της από την Πλ. Καραϊσκάκη έως την οδό Θερμοπυλών
-Πλατεία Συντάγματος
-Φιλελλήνων, καθ' όλο το μήκος της
-Σταδίου, καθ' όλο το μήκος της
-Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Φραντζή Αμβρ. και Δ. Αρεοπαγίτου
-Ακαδημίας, καθ' όλο το μήκος της

Παρόμοιες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στο σύνολο των Δήμων της Αττικής που θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις, ενώ και τις δύο ημέρες θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.