Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΕΝΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΜΚΟ...

SHARE
ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΤΡΙΣΕΛΙΔΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ...
Αυστηροποίηση και αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, αλλά και σύσταση μητρώου για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) πρότεινε, σύμφωνα με πληροφορίες,,,,
ο Εθνικός Συντονιστής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Ιωάννης Τέντες στον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Τέντες απέστειλε προχθές τρισέλιδη επιστολή στον κ. Βενιζέλο στην οποία περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των ΜΚΟ και ζητά συνάντηση, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις επί του θέματος, αλλά και να διατυπώσει σχετικές προτάσεις ο Εθνικός Συντονιστής.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τέντες, στην εκπνοή του περασμένου έτους, είχε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών.
Μοναδικό θέμα της συνάντησης αυτής ήταν το καθεστώς που επικρατεί στις ΜΚΟ στη χώρα μας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός των ΜΚΟ στην Ελλάδα  εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον 1.500.

Παράλληλα, τους τελευταίους μήνες υπηρεσιακοί παράγοντες της ομάδας του κ. Τέντε πραγματοποίησαν έρευνα ως προς την ιστορική διαδρομή των ΜΚΟ στην Ελλάδα. Από την έρευνα αυτή  διαπιστώθηκε  ότι σε ορισμένες ΜΚΟ σημειώνεται ύποπτη δράση σε ευαίσθητους τομείς.
Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι είναι νεφελώδες το καθεστώς λειτουργίας των ΜΚΟ, χωρίς να είναι σαφείς οι σκοποί και δράση τους.
Επισημάνθηκε, ακόμη ότι είναι ανέφικτη η παντελής κατάργησή τους σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Για το σκοπό αυτό ο κ. Τέντες προτείνει στην επιστολή του προς τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης να συσταθεί μητρώο ΜΚΟ, προκειμένου να μπορούν να εκλεχθούν οι σκοποί τους και οι δράση τους.
Τέλος, προτείνει τη σύνταξη νομοσχεδίου στο οποίο θα αυστηροποιούνται οι προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας ΜΚΟ, ενώ θα  περιγράφονται με σαφήνεια και κάθε λεπτομέρεια οι προϋποθέσεις σύστασης τους.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: