Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ''ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ'' ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ...

SHARE
...ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ 1.000 ΕΥΡΩ ΩΣ ΟΡΙΟ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ...
Δεν έχει καθοριστεί ακόμη το ποσό που θα θεωρείται όριο αποδεκτών δαπανών διαβίωσης και δεν υπάρχει ζήτημα καθορισμού του ποσού των 1.000 ευρώ για τους «κόκκινους ...
δανειολήπτες» σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης καθώς το θέμα ούτε βρίσκεται στην αρμοδιότητα του υπουργείου, ούτε ακόμα υπήρξε σχετικό πόρισμα για το ακριβές ύψος του ποσού αυτού.
Η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος, προωθούν τη δημιουργία του νέου Κώδικα και κανόνων που θα καθορίζουν τον όρο του “συνεργάσιμου δανειολήπτη” δηλαδή εκείνου που δηλώνει όλα τα περιουσιακά και εισοδηματικά στοιχεία του και πληρώνει κάθε μήνα ένα ποσό, καθώς και το ύψος των δαπανών που θα θεωρούνται αναγκαίες για την επιβίωση της οικογένειας.
Πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν πως αυτή την στιγμή το αρμόδιο Συμβούλιο χρέους που θα έπρεπε να προχωρήσει στη σχετική μελέτη δεν έχει καν οριστεί. Την ίδια στιγμή, πληροφορίες του newmoney.gr αναφέρουν πως οι όποιες οριστικές αποφάσεις τόσο για τη σύνθεση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους όσο και για την οριοθέτηση του τί σημαίνει συνεργαζόμενος δανειολήπτης καθώς και του ύψους των δαπανών θα ληφθούν στο β΄εξάμηνο του έτους και σαφώς μετά την ελληνική προεδρία.
Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Ανάπτυξης σε ανακοίνωση του τονίζει πως "με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας επισημαίνεται ότι τα ποσά που αναφέρονται σχετικά με τον προσδιορισμό των δαπανών διαβίωσης αποτελούν αποκυήματα φαντασίας. Η Κυβέρνηση και στο ζήτημα αυτό, όπως αποδείχθηκε και στην υπόθεση των πλειστηριασμών, θα λειτουργήσει με κοινωνική ευαισθησία και θα διασφαλίσει την προστασία όλων των νοικοκυριών που έχουν ανάγκη".
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: