Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

''ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΝΟΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ''...

SHARE
Την άποψη ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει οικονομικές πολιτικές εκφράζει ο νομπελίστας κύπριος οικονομολόγοςΧριστόφορος Πισσαρίδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα«Φιλελεύθερος»...
Παράλληλα επισημαίνει ότι ουδέποτε υποστήριξε την άμεση εγκατάλειψη του ευρώ και χαρακτήρισε λανθασμένη την αξιολόγηση του νομπελίστα οικονομολόγου Πολ Κρούγκμαν για την Κύπρο.

Ο νομπελίστας οικονομολόγος υπογραμμίζει πως πρέπει να ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις σε υποδομές και αναπτυξιακά σχέδια και σημειώνει πως δεν πρόκειται να επέλθει βαθύτερη ύφεση αλλά ούτε και ανάπτυξη το 2014.

Όσον αφορά στην Ευρωζώνη επισημαίνει ότι κρίνεται απαραίτητο να υλοποιηθούν πολιτικές οι οποίες αφορούν ,κυρίως την τραπεζική ένωση, τα δημοσιονομικά και τη διαχείριση των επενδυτικών δαπανών, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην οικονομία.
Σε διαφορετική περίπτωση, αναφέρει, ίσως πρέπει να εξεταστεί η δημιουργία ενός παράλληλου νομίσματος στον ευρωπαϊκό νότο, το οποίο θα ήταν υποτιμημένο σε σχέση με το βόρειο νόμισμα.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: