Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

''TO ΖΗΤΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΥΘΕΙ''...

SHARE
Η συμφωνία με την οποία αποφεύχθηκε μέσα στην εβδομάδα μια στάση πληρωμών των ΗΠΑ δεν προσφέρει πραγματική λύση στα προβλήματα που δημιουργούνται από τις αμερικανικές διενέξεις...
για το χρέος, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Οι παγκόσμιες αγορές βρέθηκαν «σε αναμμένα κάρβουνα» νωρίτερα τον Οκτώβριο, περιμένοντας το αποτέλεσμα μιας αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους στο αμερικανικό Κογκρέσο σχετικά με τη χρηματοδότηση του νόμου του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για την υγειονομική περίθαλψη, ο οποίος είναι γνωστός ως Obamacare.
Μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής αποσόβησε την Τετάρτη την απειλή της στάσης πληρωμών, ωστόσο η συγκεκριμένη συμφωνία προβλέπει τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης μόνο μέχρι τις 15 Ιανουαρίου και αυξάνει το όριο του χρέους ως τις 7 Φεβρουαρίου, έτσι οι Αμερικανοί πιθανόν να βρεθούν στις αρχές της ερχόμενης χρονιάς αντιμέτωποι με άλλη μια μάχη για τον προϋπολογισμό.
«Θα έχουμε όλοι έναν πολύ δύσκολο Δεκέμβριο, ένα πολύ δύσκολο Ιανουάριο και ένα δύσκολο Φεβρουάριο», δήλωσε ο Χοσέ Άνχελ Γκουρία, γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στην Πόλη του Παναμά.
«Επειδή στην πραγματικότητα δεν υπήρξαν λύσεις, δεν υπήρξε μια συνολική απόφαση», πρόσθεσε ο κ. Γκουρία, πρώην υπουργός Οικονομικών του Μεξικού.
Ο Φρανκ ντε Λίμα, υπουργός Οικονομικών του Παναμά, χώρας η οποία χρησιμοποιεί ως νόμισμα το αμερικανικό δολάριο, δήλωσε ότι συμφωνεί με τον κ. Γκουρία και ότι το Κογκρέσο το μόνο που πέτυχε ήταν «να κλωτσήσει το κονσερβοκούτι προς τα εμπρός».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: