Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

O ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2014...

SHARE
Το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2014 δεν μπορεί να αποκρύψει τα έξοδα της ασκούμενης μνημονιακής οικονομικής πολιτικής, καθώς και τα νέα βάρη που θα κληθεί να πληρώσει ...
η κοινωνία και το 2014, δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπεύθυνος ΕΕΚΕ Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι το υπουργείο Οικονομικών για πολλοστή φορά προσπαθεί να υποσχεθεί ακόμα ένα φως στην άκρη του τούνελ σε μία κοινωνία που χειμάζεται.
 «Η κυβέρνηση ανακοινώνει το τέλος της εποχής των αρνητικών ρυθμών ανάπτυξης. Για το 2014 θα έχουμε μια αναιμική ανάπτυξη ύψους 0,6% - στην ουσία προβλέπει μία σταθεροποίηση στον πάτο του βαρελιού. Όλες οι ενδείξεις που έχουμε συνηγορούν ότι, με την ασκούμενη πολιτική, η οικονομία θα κρατηθεί σε αυτό το σημείο για πολλά χρόνια» είπε σχετικά.
Ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι οι άνεργοι πλησιάζουν τα 1,5 εκατομμύρια, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων παραμένει υποτονικό, η έλλειψη ρευστότητας στην πραγματική οικονομία δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας και η κυβέρνηση περηφανεύεται ότι παρουσιάζει το μεγαλύτερο κυκλικά διορθωμένο πρωτογενές πλεόνασμα στην Ευρωζώνη τη στιγμή που η οικονομία έχει ήδη χάσει το ¼ του παραγόμενου προϊόντος.
Η κυβέρνηση, συμπληρώνει, όπως και την περσινή χρονιά, αναγκάζεται να περιμένει το «ιππικό», χωρίς να κάνει κάτι για να έρθει. «Οι ιδιωτικές επενδύσεις δεν έρχονται αφού η μη βιωσιμότητα του χρέους διώχνει τους επενδυτές παρά την εσωτερική υποτίμηση, ενώ η κατακρήμνιση της εγχώριας ζήτησης έχει κάνει τα λουκέτα καθημερινό φαινόμενο. Οι εξαγωγές μόνο οριακά μπορούν να βοηθήσουν, τη στιγμή που οι επιχειρήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν την έλλειψη ρευστότητας από τις τράπεζες και την μη επιστροφή φόρων, και μάλιστα σε ένα περιβάλλον στασιμότητας στην παγκόσμια οικονομία και ανατιμημένου ευρώ» σχολίασε σχετικά.
Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι η μείωση των πρωτογενών δαπανών βασίζεται κυρίως στην περαιτέρω υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους τη στιγμή που η κοινωνία το έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ και ότι η αύξηση των φορολογικών εσόδων για το 2014 αφήνει ανοικτό το παράθυρο για νέα εισπρακτικά μέτρα. Επίσης, αναφέρθηκε στην εκτίμηση της τρόικας για «τρύπα» 2,5 δισ. στα ασφαλιστικά ταμεία, η οποία προετοιμάζει το έδαφος για νέες μειώσεις συντάξεων και εφάπαξ, ενώ παράλληλα, το δημόσιο χρέος παραμένει σε δυσθεώρητα ύψη.
Συνεχίζοντας, τόνισε ότι κανείς στην κυβέρνηση και στην τρόικα δεν έχει αντιληφθεί ότι αυτή η πολιτική έχει διαλύσει την ελληνική οικονομία και έχει οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους στην απόγνωση.
«Κρυπτόμενοι πίσω από αισιόδοξες προβλέψεις για πολλοστή φορά προσπαθούν να κερδίσουν λίγο χρόνο ακόμα», είπε, καταλήγοντας ότι όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: