Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

''ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΕΚΛΟΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ''...

SHARE
Το 67% των πολιτών επικροτεί τις αλλαγές που προωθούνται για το εκλογικό σύστημα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Rass για τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, τα στοιχεία της οποίας έδωσε ...
στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών.
Συγκεκριμένα, το ποσοστό αυτό τάσσεται υπέρ ενός ξεχωριστού ψηφοδελτίου μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων και των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων.
Ειδικότερα, ιδιαιτέρως υψηλά είναι τα ποσοστά των πολιτών που επιθυμούν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι να εκλέγονται από ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο ώστε να έχουν την δυνατότητα να ψηφίζουν δημοτικούς συμβούλους από διαφορετικές παρατάξεις. Οι ερωτηθέντες απαντούν θετικά σε ποσοστό 76%, όπως και οι ψηφοφόροι σχεδόν όλων των κομμάτων.
Τα ευρήματα της δημοσκόπησης συνιστούν «ένα ξεκάθαρο μήνυμα της κοινωνίας, για την ανάγκη αλλαγής, του τρόπου εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, μήνυμα,κυρίως, προς εκείνους,που βιάστηκαν, για μικροκομματικά οφέλη, να επιτεθούν στην κυβέρνηση, για αυτήν την πρότασή της, η κοινωνία έδειξε ότι τους έχει ξεπεράσει» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: