Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ - ΛΑΓΚΑΡΝΤ...

SHARE
...45 ΛΕΠΤΑ ΚΡΑΤΗΣΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ...
Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, όπως προκύπτει μετά και από τον τελευταίο έλεγχο της τρόικας, βρέθηκε ...
στο επίκεντρο της συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τον Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον.
«Πήγε καλά η συζήτηση που έγινε», ανέφερε σε δημοσιογράφους ο έλληνας πρωθυπουργός μετά την 45λεπτη συνάντησή του με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Ο κ. Σαμαράς στις 17:30, τοπική ώρα, θα μιλήσει στο Ινστιτούτο Πήτερσον.
Την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τους CEO των εταιρειών Dow Chemical, IBM, Johnson and Johnson, AT &T, ADM, Honeywell, MAstercard, MacGrow Hill.
Στις 13:30 τοπική ώρα, ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, θα υποδεχτεί τον κ. Σαμαρά στο Λευκό Οίκο.
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με την εκδοτική ομάδα της Wall Street Journal και το απόγευμα θα παραβρεθεί στην εκδήλωση του Hellenic Initiative στην οποία θα παραστούν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και ο Τζορζ Στεφανόπουλος.
Επενδυτικό σαφάρι
Χθες ο πρωθυπουργός είχε επαφές με υπεύθυνους μεγάλων εισηγμένων εταιρειών των ΗΠΑ , σε μια προσπάθεια να προετοιμάσει την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2014.
Μετά από τις συναντήσεις ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι όταν η Ελλάδα βγει στις αγορές θα υπάρξουν αρκετοί από τους συνομιλητές του που θα αγοράσουν ελληνικά ομόλογα, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα συνεχίσει την πορεία της και δεν θα υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον.
Στις επαφές κυριάρχησε η συζήτηση για το γενικό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, ενώ οι υπεύθυνοι των εταιρειών ήταν ενημερωμένοι και έκαναν ερωτήσεις στον πρωθυπουργό για τη σύλληψη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και για το πώς πηγαίνει η συγκυβέρνηση με τον έναν μόνο πια κυβερνητικό εταίρο.
Ο κ. Σαμαράς διαβεβαιώνει σε όλους του τόνους ότι δεν θα γίνουν εκλογές, ενώ υπογραμμίζει ότι μετά την εκρίζωση της Χρυσής Αυγής προέχει η ασφάλεια των πολιτών και γι' αυτό ήδη έχουν αρχίσει επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ στον Άγιο Παντελεήμονα και στην Ομόνοια.
Θεωρεί δε ότι είναι λάθος του ΣΥΡΙΖΑ να ζητά συνεχώς εκλογές και διαψεύδεται από τις μετρήσεις που δείχνουν ότι η ελληνική κοινωνία δεν επιθυμεί προσφυγή στις κάλπες. Οι εκλογές θα είναι ενάντια στην προσπάθεια της Ελλάδας να ξεπεράσει την κρίση, έλεγε ο Πρωθυπουργός σε συνομιλία του με δημοσιογράφους.
Σημειώνεται ότι κατά τις χθεσινές του επαφές ο κ. Σαμαράς είχε αρχικά στρογγυλό τραπέζι το οποίο προλόγισε ο κ. Jeimi Daimon της JP Morgan και στο οποίο συμμετείχαν οι CEO 15 μεγάλων εταιρειών.
Πηγή: ΑΜΠΕ
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: