Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Η Ε.Ε ''ΠΙΑΝΕΙ'' ΤΟΥΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ...

SHARE
Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώθηκαν κατά περίπου 18% το διάστημα 1990-2012 και οι «28» βρίσκονται σε τροχιά επίτευξης του στόχου για περιορισμό 20% έως ...
το τέλος της δεκαετίας, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος (EEA).
«Είναι ήδη κοντά στο στόχο της μείωσης των εκπομπών κατά 20% έως το 2020», αναφέρει η έκθεση του οργανισμού, επισημαίνοντας ότι από το 2011 έως το 2012 η παραγωγή εκπομπών περιορίστηκε κατά σχεδόν 1%.
Ειδικότερα, τα 15 κράτη-μέλη που είχαν υπογράψει το Πρωτόκολλο του Κιότο – ανάμεσά τους και η Ελλάδα – πέτυχαν μείωση 12,2% έως το Δεκέμβριο του 2012, έναντι 8% που ήταν ο στόχος.
Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται κοντά στην επίτευξη του στόχου για κάλυψη του 20% των ενεργειακών της αναγκών από ανανεώσιμες πηγές έως το 2020. Το 2011, οι ΑΠΕ αντιστοιχούσαν στο 13% της κατανάλωσης, πάνω από το στόχο του 11,7% για την περίοδο 2011-2012.

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τον τρίτο στόχο της δεκαετίας – την ενίσχυση της ενεργειακής αποδοτικότητας κατά 20% - οι προβλέψεις του EEA δεν είναι εξίσου αισιόδοξες. Ο οργανισμός δίνει τα εύσημα μόνο σε τέσσερις χώρες για τις προσπάθειές τους. Αυτές είναι η Γερμανία, η Δανία, η Γαλλία και η Βουλγαρία. «Για τα περισσότερα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι σημερινές πολιτικές δεν έχουν αναπτυχθεί ή εφαρμοστεί επαρκώς στους σχετικούς τομείς», γράφουν οι συντάκτες της έκθεσης. «Αυτό οφείλεται στην ανεπαρκή επιβολή, αλλά και στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: