Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ

SHARE
Το απόγευμα της Δευτέρας ξεκινούν οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής, μίας από τις κρισιμότερες των τελευταίων χρόνων, αφού οι βουλευτές καλούνται να εγκρίνουν τον προϋπολογισμό του 2014, αλλά και το νέο... 
νομοσχέδιο κατά της αντιρατσιστικής βίας.
Ο προϋπολογισμός, σύμφωνα με την κυβέρνηση, είναι ο πρώτος πλεονασματικός μετά τον αντίστοιχο του 2001.

Παράλληλα, με το νομοσχέδιο κατά της ρατσιστικής βίας, αναμένεται να τεθεί και το ζήτημα της διακοπής της καταβολής της αποζημίωσης στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, θέμα για το οποίο δεν υπήρξε ομοφωνία στις προπαρασκευαστικές συναντήσεις του προέδρου Ευ.Μεϊμαράκη με εκπροσώπους των κομμάτων.

Τα πρώτα νομοσχέδια που πρόκειται να επεξεργαστεί η Ολομέλεια, αφορούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την αναμόρφωση του Μεταλλευτικού Κώδικα, επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Κώδικα Δημοσίων Εσόδων. Την μεθεπόμενη εβδομάδα θα συζητηθούν και πέντε αιτήσεις άρσης ασυλίας κατά βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Ήδη, φάκελοι για τους υπόδικους βουλευτές της Χρυσής Αυγής διαβιβάζονται στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για άλλα αδικήματα, με τα οποία βαρύνονται και δεν εμπίπτουν στα αυτόφωρα κακουργήματα.
Πρόκειται για αδικήματα, όπως η παράνομη οπλοκατοχή, για τα οποία θα πρέπει να αποφανθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, καθώς για αυτές τις περιπτώσεις θα απαιτηθεί άρση βουλευτικής ασυλίας.

* Τον αγιασμό την ερχόμενη Δευτέρα θα τελέσει ο μητροπολίτης Σκύρου, Σεραφείμ, επικεφαλής μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: