Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ 1,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ...

SHARE
Καταθέσεις άνω του 1,5 δισ. ευρώ «θυσιάστηκαν» το τελευταίο δίμηνο για την κάλυψη φορολογικών κυρίως υποχρεώσεων, ακολουθώντας μια τάση που θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες...
Με δεδομένη τη σταθερά αυξητική πορεία των απαιτήσεων από πλευράς του δημοσίου, οι τράπεζες δέχονται έντονο «ανταγωνισμό».
Οι αποταμιεύσεις αποτελούν βασικό μέσο για την αναπλήρωση του μειωμένου εισοδήματος και κατευθύνονται σε κάλυψη καθημερινών αναγκών και κυρίως φορολογικών υποχρεώσεων, με αποτέλεσμα να «ροκανίζεται» η καταθετική βάση, η οποία με κόπο αποκαταστάθηκε μετά τους μακροοικονομικούς κλυδωνισμούς.
Για τον μήνα Σεπτέμβριο, εκτιμάται ότι η μείωση των καταθέσεων κινήθηκε κάτω από το 1 δισ.ευρώ - τραπεζικές πηγές υπολογίζουν ότι οι εκροές ήταν της τάξης των 800 εκ.ευρώ και προήλθαν κυρίως από καταθέσεις ιδιωτών ενώ και στη διάρκεια του Οκτωβρίου που ξεκίνησε πάντως καλύτερα, καταγράφεται επίσης ανάλογη τάση μείωσης.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: