Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Απέφυγαν στο παρά 1' τη χεροκοπία οι ΗΠΑ - 24 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΤΟ 16ΗΜΕΡΟ "ΛΟΥΚΕΤΟ" ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

SHARE
Οι ΗΠΑ απέφυγαν τη χρεοκοπία στο παρά 1'. Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι συμφώνησαν πριν ξημερώσει η 17η Οκτωβρίου στο νόμο που αποτρέπει τη στάση πληρωμών και οδηγεί στην επαναλειτουργία της κυβέρνησης και των κλειστών ομοσπονδιακών υπηρεσιών. Η ζημιά πάντως που υπέστη η αμερικανική οικονομία είναι τεράστια και αγγίζει τα 24 δις δολάρια. Σύμφωνα με τον οίκο Standard & Poor's το κυβερνητικό shutdown στοίχισε στην αμερικανική οικονομία γύρω στα 24 δις δολάρια. Σημειώνεται πώς οι υπηρεσίες παρέμειναν κλειστές από την 1η Οκτωβρίου. Σήμερα θα ξεκινήσουν να λειτουργούν και πάλι μετά την ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με 285 υπέρ και 144 κατά του νόμου για την επέκταση του κρατικού δανεισμού. Η συμφωνία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων πέρασε αρχικά από την Γερουσία με 81 ψήφους υπέρ και 18 κατά.
Μπορεί όμως η κρίση να πέρασε αλλά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας δεν έχει παρέλθει οριστικά. Και αυτό γιατί με το σχετικό νόμο επεκτείνεται το ομοσπονδιακό όριο κρατικού δανεισμού έτσι ώστε οι ΗΠΑ να μπορούν να δανείζονται έως και τις 7 Φεβρουαρίου.
Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί θα συνεχίσουν τις συζητήσεις για το δημοσιονομικό μέλλον των ΗΠΑ και σε περίπτωση που δε βρουν τον κοινό παρανομαστή, το νέο «λουκέτο» θα εμφανιστεί ξανά στον ορίζοντα.Εντός της ημέρας, πάντως, αναμένεται να επιστρέψουν στην εργασία τους οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι αφού ο κ. Ομπάμα αναμένεται να υπογράψει τη νομοθεσία που θα επιτρέπει την επαναλειτουργία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, όπως ανακοίνωσε η Σίλβια Μάθιους Μπάργουελ, επικεφαλής του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου.
Mετά την επιτυχή ψηφοφορία στη Γερουσία, ο κ. Ομπάμα είπε ότι η κυβέρνηση θα ανοίξει αμέσως αφού υπογραφεί το νομοσχέδιο. «Σβήνουμε το σύννεφο της αβεβαιότητας από τις επιχειρήσεις και τον αμερικανικό λαό», είπε και πρόσθεσε «μπορούμε να αρχίσουμε να σβήνουμε αυτό το σύννεφο της αβεβαιότητας και ανησυχίας από τις επιχειρήσεις μας και από τον αμερικανικό λαό.«Θα έχω περισσότερα να πω γι 'αυτό αύριο, και έχω κάποιες σκέψεις για το πώς μπορούμε να προχωρήσουμε στο υπόλοιπο του έτους, να παραμείνει εστιασμένοι στη δουλειά», δήλωσε ο κ. Ομπάμα από το Λευκό Οίκο.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: