Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

"ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ"...ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

SHARE

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας 
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ  
Είναι... αλήθεια ότι ο πρωθυπουργός... παίρνει πάνω του το νέο φορολογικό αφού διέψευσε κατηγορηματικά σε ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο όσα πήραν το... φως της δημοσιότητας τελευταία... περί επιβολής φόρου 45% σε εισοδήματα πάνω από 25.000 ευρώ !
"Είναι... ενάντια στις αρχές είναι ενάντια στις ιδέες μου είμαι με τη μεσαία τάξη δεν είμαι εναντίον της" ! τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η νέα φορολογική μεταρρύθμιση θα μειώσει τα φορολογικά βάρη σε μισθωτούς και συνταξιούχους αδειάζοντας ουσιαστικά τις διαρροές του υπουργείου Οικονομικών που έβαζαν ακόμα και σενάρια φορολόγησης με επίκεντρο τα παιδιά κάθε οικογένειας...!
Σχετικά με το επίδομα για κάθε παιδί τόνισε:
Επίδομα... θα δίνεται σε κάθε παιδί, από το πρώτο παιδί, με εισοδηματικά κριτήρια ενώ πρόσθεσε πως γίνονται προσπάθειες να αποκατασταθεί και το μεγαλύτερο μέρος των πολυτεκνικών επιδομάτων σε εκείνους που το έπαιρναν ως πρόσφατα !
Δεν... θα κατέβει προς το παρόν ο ΦΠΑ στην εστίαση αυτή τη στιγμή θα... μειωθεί όμως αργότερα !
Στόχος είναι να πληρώνουν αυτοί που φοροδιαφεύγουν και να μειωθεί η φορολόγηση των επιχειρήσεων για να υπάρξουν επενδύσεις.
Οι... Έλληνες πολίτες πρέπει να ...πληρώσουν τους φόρους τους υποστήριξε ο πρωθυπουργός και οι καταθέσεις πρέπει να επιστρέψουν στις Ελληνικές τράπεζες.
       Τέσσερις είναι... οι άξονες που θα κινηθεί το νέο φορολογικό:
  • Πιο απλό... φορολογικό σύστημα με απλούστεψη διαδικασιών.
  • Πάταξη... της φοροδιαφυγής και ταυτόχρονα σκληρές ποινές.
  • Πιο χαμηλοί... φορολογικοί συντελεστές.
  • Χρήση της... τεχνολογίας.
       Ο Αντώνης Σαμαράς βάζει... σαν στόχους:
  • Να βγει η χώρα από την κρίση και να μπει τέλος στην ανεργία.
  • Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
  • Να γίνει με επιτυχία το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων.
  • Να έχουμε  χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές  σταδιακά με σκοπό στο μεταξύ να δημιουργήσουμε πρωτογενή πλεονάσματα.
  • Να θεσπιστεί ο συμψηφισμός οφειλών από και προς το Δημόσιο και η πληρωμή του ΦΠΑ σε πραγματικό χρόνο με ηλεκτρονικό τρόπο.
       Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο στο πόσο σημαντική ήταν η απόφαση του Eurogroup επισημαίνοντας:
"Με την τελευταία απόφαση του Eurogroup, απομακρύνεται οριστικά ο κίνδυνος να βγει η Ελλάδα από το ευρώ.
Σήμερα όλοι όσοι προεξοφλούσαν την επιστροφή της χώρας στη δραχμή, διαβεβαιώνουν πια για το ακριβώς αντίθετο: η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να παραμείνει στο ευρώ!
Ακόμα, το τραπεζικό σύστημα επανακεφαλαιοποιείται!
Και το αποτέλεσμα θα είναι... να μπορέσει να παρέχει ρευστότητα, να δίνει δάνεια σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Γιατί η ...ρευστότητα είναι το «αίμα» και το «οξυγόνο» της οικονομίας.
Αυτή η πιστωτική ασφυξία που είχαμε ως τώρα, πολύ σύντομα τελειώνει!
Και με την ανακεφαλαίωση του τραπεζικού συστήματος θα επιστρέψουν και οι καταθέσεις, ώστε να δημιουργηθεί άμεσα η απαραίτητη ρευστότητα. Και η κυβέρνηση ήδη κινείται, ώστε να δοθεί από την αρχή ρευστότητα στην αγορά.
Ακόμα  και το σπουδαιότερο, ίσως...το κράτος θα επιστρέψει μέσα στους επόμενους μήνες το σύνολο των οφειλών του σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις!
Όλα αυτά που έμειναν απλήρωτα τα τελευταία χρόνια, θα εξοφληθούν μέσα σε διάστημα λίγων μηνών.
Και το πολύ μεγάλο μέρος τους θα μείνει μέσα στην Ελλάδα.
Έτσι οι... τρεις από τις τέσσερις αιτίες της βαθιάς ύφεσης θα αντιστραφούν αμέσως.
Μένει... η νέα λιτότητα. Που όμως θα εξουδετερωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
Πόση είναι η νέα λιτότητα; Μέτρα για περικοπή ελλείμματος ύψους 9,2 δισεκατομμυρίων. Τόσα θα βγουν από την οικονομία μας φέτος…
Αλλά από την άλλη πλευρά, την ίδια στιγμή θα μπουν ακριβώς τόσα, δηλαδή 9,2 δισεκατομμύρια από την πλήρη εξόφληση των οφειλών του δημοσίου…
Επί πλέον θα μπουν στην Οικονομία χρήματα από το ΕΣΠΑ που τώρα μπορούν να «ξεπαγώσουν», αφού θα λειτουργεί πια το τραπεζικό σύστημα, αλλά και ξένες επενδύσεις, που τώρα μπορούν να προσελκυστούν, αφού... εξουδετερώθηκε η δραχμοφοβία.
Συν η νέα ρευστότητα από την επιστροφή καταθέσεων σε ένα ανακεφαλαιωμένο τραπεζικό σύστημα.
Άφησε... σαφέστατες αιχμές για πολλά και διάφορα συμφέροντα στην Ελλάδα:
Όχι γιατί δεν θέλουν τέτοιες μεταρρυθμίσεις. Αλλά γιατί έχουν την «πικρή γεύση» από το παρελθόν: όταν κάθε απόπειρα μεταρρύθμισης στην Ελλάδα αποτύγχανε! Γιατί τα προνόμια των ισχυρών αποδεικνύονταν αξεπέραστα…
Όμως τώρα αυτό το αλλάζουμε:
Όσοι φωνάζουν για την ανεργία, ενώ ήταν εκείνοι που έκλειναν εργοστάσια το ένα μετά το άλλο, όσοι μπέρδευαν την εργασία με το συντεχνιακό συνδικαλισμό, τη δημοκρατία με τη αυθαιρεσία, τα δικαιώματα των πολλών με τα προνόμια των λίγων, τη φιλοξενία των ξένων με τη μαζική εισβολή λαθρομεταναστών, την ελευθερία έκφρασης στα Πανεπιστήμια με τους βανδαλισμούς και την τρομοκρατία ανεξέλεγκτων ακραίων μειοψηφιών, όσοι μπέρδευαν την Ελευθερία, που είναι υπέρτατο αγαθό, με την Τυραννία της αυθαιρεσίας δεν είναι πια στο απυρόβλητο.
Αν σας έλεγε κάποιος πριν από τέσσερις μήνες ότι σήμερα θα είχαμε εφαρμόσει όσα δεν εφαρμόστηκαν ποτέ στην Ελλάδα, θα είχαμε κερδίσει και επιμήκυνση και πρόσθετη μείωση χρέος και πρόσθετη αναστολή πληρωμής τόκων για δέκα χρόνια και χρεολυσίων για δεκαπέντε χρόνια και την στήριξη όλων των χωρών που μας κοίταζαν με καχυποψία ως τότε, θα το πιστεύατε; Μάλλον θα σας φαινόταν απίστευτο. Να που έγινε!
Και κλείνοντας πρόσθεσε:
 Σε αυτή την Ελλάδα θέλω να πιστέψετε.
Αυτή η Ελλάδα μας οδηγεί και μας κινητροδοτεί!
Αυτή η Ελλάδα μας χωράει όλους. Ακόμα κι εκείνους που δεν την πολύ-πιστεύουν.
Αυτή η Ελλάδα ενώνει τους Έλληνες. Η Ελλάδα της μιζέριας τους διχάζει.
Αυτή η Ελλάδα αξίζει στους Έλληνες. Η Ελλάδα της μιζέριας τους υποτιμά και τους προσβάλλει.
Αυτήν την Ελλάδα θα παραδώσουμε στα παιδιά μας.
Γιατί αυτή τους αξίζει. Και γιατί αυτήν τους οφείλουμε…
Με δύο λόγια το επαναλαμβάνω:
Αναγέννηση της Ελλάδας!
Μιας Ελλάδας πιο δημοκρατικής από ποτέ, πιο σύγχρονης από ποτέ, πιο Ευρωπαϊκής από ποτέ και πιο Ανταγωνιστικής από ποτέ άλλοτε!"!
Καταπέλτης... ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο  λέμε εμείς έδωσε το στίγμα και το μείγμα της οικονομικής πολιτικής που θα ακολουθηθεί για την... νέα Ελλάδα !
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: