Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

SHARE


Εντός του 2012 θα εξοφληθούν οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς για το μήνα Σεπτέμβριο 2012, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος μετά τη συνάντησή...
του με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρο Αμπατζόγλου.
Όσον αφορά στα κλαδικά αιτήματα των φαρμακευτικών συλλόγων, ο υπουργός ανακοίνωσε πως αυτά θα συζητηθούν εντός του πρώτου δεκαημέρου του 2013.

Παράλληλα για την εξόφληση των υποχρεώσεων του ΕΟΠΠΥ στους φαρμακοποιούς μέχρι 31.12.2011, σημείωσε ότι «θα ολοκληρωθούν εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος οι σχετικές διαδικασίες αποπληρωμής των οφειλών».
Σύμφωνα με τον κ. Λυκουρέντζο, δεν έχει πλέον νόημα η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων και αναμένει, όπως είπε, την αναστολή τους με αποφάσεις των συλλογικών οργάνων των φαρμακοποιών.
Nωρίτερα, σε συνέντευξή του στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης, ο υπουργός επανέλαβε την άποψη πως οι φαρμακοποιοί δεν έχουν λόγο να απεργούν κάνοντας λόγο για αδιάλλακτη συμπεριφορά συνδικαλιστών.
«Εάν νομίζουν ότι μπορούν μονίμως και επί μακρόν να εκβιάζουν την κοινωνία, κάνουν λάθος. Για όσα ο νόμος δίνει δυνατότητα, η Πολιτεία έχει υποχρέωση να τα εφαρμόσει», πρόσθεσε ο υπουργός. Η κυβέρνηση, συνέχισε, θα πάρει αποφάσεις που δεν είναι ευχάριστες τονίζοντας πως για αυτό δεν ευθύνεται εκείνος.
Οι φαρμακοποιοί έχουν κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις τους, τόσο με 48ωρη απεργία, που συνεχίζεται και αύριο Τρίτη, όσο και με αναστολή της εκτέλεσης συνταγών του ΕΟΠΥΥ. Βασικά αιτήματά τους η εξεύρεση οριστικής λύσης στο ζήτημα σωστής λειτουργίας και βιωσιμότητας του ΕΟΠΥΥ, συγκεκριμένη ημερομηνία πληρωμής των συνταγών Σεπτεμβρίου, αλλά και διευθέτηση του ζητήματος των παλαιών χρεών.
Πλέον, αναμένεται η αξιολόγηση της συνάντησης του προέδρου του ΠΦΣ με τον υπουργό Υγείας στο διοικητικό συμβούλιο των συλλόγων των φαρμακοποιών την Τετάρτη.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: