Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Η Ιστορία αποφασίζει: Ο Δεκέμβριος το ορόσημο για την Ελλάδα

SHARE

Οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις εκλογικής επιρροής των κομμάτων 75 ημέρες μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, αυτή που δημοσιεύεται σήμερα στην Pulse και αυτή της περασμένης Κυριακής της ALCO, απλά αποτυπώνουν σε αριθμούς ότι η ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού όχι απλώς έχει αυξηθεί μετά την προσωρινή (λογική) κόπωση λόγω των δύο συνεχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων και των προσδοκιών που γέννησε το νέο τρικομματικό κυβερνητικό σχήμα της κυβέρνησης...
Σαμαρά, αλλά πλέον "επανεκκινείται" με ιδιαίτερη ορμή.
Μια "επανεκκίνησηπου μπορεί να αποτελέσει την τελευταία πράξη του δράματοςπου ξεκίνησε ουσιαστικά τον Οκτωβριο του 2009 με την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή και τυπικά τον Μάϊο του 2010 με τη προσφυγή στο ΔΝΤ και τον Μηχανισμό Στήριξης της ΕΕ.

Αυτή την στιγμή το μόνο που είναι σαφές είναι ότι οι πολιτικές "εφεδρείες" των τροϊκανών (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ) στο εσωτερικό, τελείωσαν και ένα-ένα τα χαρτιά τους είτε έχουν καεί είτε καίγονται με γοργό ρυθμό

ΠΑΣΟΚ στο 8%, ΛΑΟΣ εκτός Βουλής, ΔΗΜΑΡ με ορμή προς τα κάτω του ορίου του 3%, ΝΔ που 75 ημέρες μετά τις εκλογές και το 30% δείχνει περισσότερο να κλίνει προς το 18,92% της 6ης Μαΐου παρά να σταθεροποιείται σε υψηλά ποσοστά.

Συν το γεγονός ότι η πολιτική πιάτσα βοά από την φημσλογία δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα καθαρά "δεξιάς" πολιτικής απόχρωσης που μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω απώλειες σε επίπεδο εκλογικής επιρροής στη ΝΔ.

Τα πάντα είναι έτοιμα να "σκάσουν"
Το δημόσιο έχει κηρύξει στάση πληρωμών στο σύνολο των προμηθευτών του, οι άρρωστοι δεν έχουν φάρμακα (αλήθεια, εκείνη η φημολογία-μπαμπούλας που έσπερναν κάποιοι ότι "δεν θα μπορούμε να εισάγουμε φάρμακα αν δεν ψηφίσουμε το Μνημόνιο και βγούμε από το ευρώ και οι άρρωστοι δεν θα μπορούν να γιατρευθούν" τι έχουν να πουν τώρα;), τα Σώματα Ασφαλείας περνάνε σε φάση "λευκής" απεργίας, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων απλώς πεινάνε, η χώρα κινδυνεύε και έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες για προστασία των συνόρων μας στους ξένους (ξέρουμε πολύ καλά τι λέμε και έχουμε όλα τα στοιχεία για αυτό).

Η Άγκυρα κάνει ότι θέλει στο Αιγαίο (ακόμα και αποστολές έρευνας διάσωσης επί ελληνικού εδάφους έκανε στο Πρασονήσι) αφού ξέρει ότι και μαχητικά να στείλει επάνω από την Αθήνα, ουδείς έχει τα κότσια και την ψυχολογία να διατάξει "Πυρ"!

Κατά τα λοιπά οι τραπεζίτες προσπαθύν να μας επίσουν ότι "Ολα καλά, κοντεύουμε να βρούμε την έξοδο του τούνελ" (σημερινό εβδομαδιαίο δελτίο της Alpha Bank) επειδή η κυβέρνηση οι μόνες αποκρατικοποιήσεις που κάνει είναι να ξεπουλά τα "υγιή" τμήματα των κρατικών προβληματικών τραπεζών (Αγροτική) σε πρακτικά χρεοκοπημένες ιδιωτικές τράπεζες (Πειραιώς) ή να χαρίζει φιλέτα όπως το ΤΤ σε άλλη τράπεζα (φημολογείται η Eurobank). 

Aυτές είναι οι αποκρατικοποιήσεις του εκλεκτού του ΠΑΣΟΚ, τραπεζίτη και νυν υπουργού Οικονομικών, Γ.Στουρνάρα
Ο ΟΣΕ που βάζει την χώρα μέσα 1 δισ. ευρώ, τα χρεοκοπημένα ΕΑΣ, η ΕΛΒΟ κλπ μπορούν να περιμένουν...
Επίσης αφοπλιστικά ειλικρινής ο έτετος υπουργός Οικονομικών Γ.Σαταϊκουρας είπε ότι    "Οι τράπεζες δεν πρόκειται να επιστρέψουν τα δανεικά στο κράτος γιατί θα κινδυνεύσουν"!
Οι πολίτες που αυτοκτονούν επειδή δεν έχουν να πληρώσουν τις τράπεζες ή τις υποχρεώσεις τους γενικά, δεν κινδυνεύουν...

Αυτή είναι η εικόνα της χώρας εν όψει της έκθεσης της τρόϊκα που θα κρίνει την εκταμίευση των 31 δισ. ευρώ.

Πόσο να αντέξει η κυβερνηση ή καλύτερα πόσο να αντέξει η χώρα (παρ'όλο που έχει ισοσκελισμένα έσοδα-εξοδα, αφού το δημοσιο δεν πληρώνει κανέναν), πόσο να αντέξουν οι πολίτες; Οι πολίτες οι οποίοι πλέον αρχίζουν και αναζητούν στήριξη σε παράλληλες με το κράτος "αρχές", όπως ο μηχανισμός αλληλοβοήθειας που στήνει ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή.
Το κράτος καταρρέει και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, είναι γεγονός.
Το σημαντικό τώρα είναι το τι μέλλει γενέσθαι. Όλα δείχνουν ως χρονικό όριο τον Δεκέμβριο. Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά (π.χ. ένα "κούρεμα" της τάξεως των 110-120 δισ. ευρώ, όπως πολύ σωστά επισήμανε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ χθες) και ταυτοχρόνως δεν υπάρξει επιπλέον χρηματοδότηση για να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης, (αλλά όλα αυτά να συμβούν ταυτοχρόνως) είναι πρακτικά αδύνατον να αποφύγουμε πρώτα την κρατική και κοινωνική ολική κατάρρευση και δεύτερον ως επακόλουθο, την παύση εξυπηρέτησης των δανείων από την τρόϊκα.

Μέχρι τον Δεκέμβριο η ΝΔ και η Χρυσή Αυγή θα διαγκωνίζονται για την δεύτερη θεση στις δημοσκοπήσεις
Με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ και δεύτερη την Χρυσή Αυγή, όλοι αντιλαμβάνται το τι θα επακολουθήσει.

Οι μύωπες δυτικοί, οι τραπεζίτες εγχώριοι και ξενοι κλπ, δυστυχώς δεν μπορούν για άλλη μια φορά να αντιληφθούν ότι η γεωπολιτική και η Ιστορία καθορίζουν την πορεία μιας χώρας και όχι τα νούμερα...
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: