Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

"Μετά τις εκλογές των ΗΠΑ η έκθεση της τρόικας"

SHARE

Η έκθεση της Τρόικας σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας ενδέχεται ναδημοσιοποιηθεί μετά τις 6 Νοεμβρίου επειδή η Ουάσινγκτον θέλει να αποφύγει την πιθανότητα κραδασμών στην παγκόσμια οικονομία μέχρι τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ανέφεραν Ευρωπαίοι...
αξιωματούχοι και διπλωμάτες. "Η κυβέρνηση Ομπάμα δεν επιθυμεί (να υπάρξει) κάτι σε μακροοικονομική κλίμακα που θα προκαλέσει κραδασμούς στην παγκόσμια οικονομία πριν τις 6 Νοεμβρίου", δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο πρακτορείο Ρόιτερς.
Πολλές πηγές από τη Γερμανία είπαν επίσης ότι κορυφαίοι αξιωματούχοι από την Ουάσινγκον έχουν καταστήσει σαφές, σε επαφές που είχαν με Γερμανούς και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους, ότι θα προτιμούσαν να μην υπάρξουν "εκπλήξεις", πριν από τις προεδρικές εκλογές. "Είναι πιθανό η έκθεση της τρόικας να καθυστερήσει", είπε αξιωματούχος από το Βερολίνο που μίλησε στο πρακτορείο ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του. Στην ερώτηση αν υπάρξει κάποιο ειδικό αίτημα από την Ουάσινγκτον, απάντησε: "Δεν θέλουν εκπλήξεις".
Άλλη πηγή υποστήριξε ότι τα κίνητρα των Ευρωπαίων δεν αφορούν μόνο τη μακροοικονομική σταθερότητα αλλά έχουν και πολιτικούς λόγους να μην "ταρακουνήσουν τα νερά" πριν από τις αμερικανικές εκλογές. 
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες "δεν θέλουν τον Μιτ Ρόμνεϊ (τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων), και πιθανόν είναι πρόθυμοι να κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν τον Ομπάμα", δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο ίδιο πρακτορείο.
Διαψεύδει ο Όλι Ρεν
«Παντελώς ανυπόστατο» χαρακτήρισε ο Σάϊμον Ο’ Κόνορ, εκπρόσωπος του Ολι Ρεν, τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, σύμφωνα με το οποίο η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ στις 6 Νοεμβρίου.
Τρόικα: Στην ώρα της η έκθεση
Σε κατηγορηματική διάψευση του δημοσιεύματος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters προέβησαν οι επικεφαλής της τρόικας.
Ο δε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ματίας Μορς, εξερχόμενος της σύσκεψης με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για το πακέτο των μέτρων, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι αλήθεια».
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τις Βρυξέλλες, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα αναχωρήσουν από την Αθήνα το Σαββατοκύριακο και θα επιστρέψουν σε περίπου μια εβδομάδα - και οπωσδήποτε πριν από το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου - για να συντάξουν την έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: