Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Μέτωπο κατά της ανεργίας από Ελληνίδες και Σκοπιανές

SHARE
Κοινό μέτωπο κατά της ανεργίας θα δημιουργήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα γυναίκες από περιοχές της Φλώρινας και της Πέλλας αλλά και τις πόλεις Ρέσεν, Μπίτολα, Κρούσεβο και Ντεμίρ Χισάρ της ΠΓΔΜ. Το έργο που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εντάσσεται στο...
πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, προβλέπει την ενημέρωση εκατόν πενήντα γυναικών για πιθανές δυνατότητες απασχόλησής τους, χρηματοδότησης των πρωτοβουλιών που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν, παροχής νομικών υπηρεσιών και σύνταξης επιχειρηματικών σχεδίων.
Επιπλέον εξήντα γυναίκες θα καταρτιστούν για τη βελτίωση των επιχειρηματικών τους δεξιοτήτων, ενώ θα δοθεί συμβουλευτική σε άλλες τόσες με στόχο την δημιουργία επιχειρήσεων. Παράλληλα πέντε γυναίκες θα αναλάβουν το ρόλο του μέντορα ώστε να καθοδηγήσουν 12 έως 15 επιχειρηματίες ή μέλη γυναικείων συνεταιρισμών για να βελτιώσουν και να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους.
Δικαίωμα ένταξης στο έργο έχουν όσες γυναίκες είναι άνεργες, εργαζόμενες, επιχειρηματίες, μέλη γυναικείων συνεταιρισμών, γυναίκες που ζουν σε αγροτικές, ημι-αγροτικές περιοχές ή μικρά αστικά κέντρα και αντιμετωπίζουν προβλήματα σε σχέση με την αγορά εργασίας.
Στη συγκεκριμένη δράση συνεργάζονται το Κέντρο Εργάνη, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος του Ρέσεν και οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί Zur και Zrat.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: