Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα κέντρα κράτησης μεταναστών

SHARE
Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τη δημιουργία Κέντρων Πρώτης Υποδοχής και Κράτησης αλλοδαπών. Υπέρ των νέων ρυθμίσεων τάχθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, «παρών» δήλωσε η ΔΗΜΑΡ ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι....


Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας τόνισε την ανάγκη εθνικής στρατηγικής για το μεταναστευτικό πρόβλημα και κάλεσε όλα τα κόμματα να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης πριν πάρει, όπως είπε, περισσότερο εκρηκτικές διαστάσεις.
Νωρίτερα απορρίφθηκε η ένσταση αντισυγματικότητας που είχε υποβάλει η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος τόνισε την ανάγκη να υλοποιηθούν άμεσα όσα έχουν αποφασιστεί σημειώνοντας ότι εντείνονται τα κρούσματα ρατσιστικής βίας και πρέπει άμεσα να ψηφιστεί το νομοσχέδιο.
Την πλήρη διαφωνία του κόμματος του με το νομοσχέδιο εξέφρασε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς τονίζοντας ότι άμεσα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι άλλο είναι το μεταναστευτικό πρόβλημα και άλλο η αστυνόμευση της πόλης.
Η εισηγήτρια των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε ότι το κόμμα της καταψηφίζει γιατί είναι αντίθετο στη «νομοθέτηση εν κενώ».
«Θα το καταψηφίσουμε γιατί με αυτό το νομοσχέδιο πάτε να νομιμοποιήσετε τους παράνομους μετανάστες που πρέπει να φύγουν από τη χώρα. Το μέτρο δεν είναι προσωρινό όπως ισχυρίζεστε», υποστήριξε από την πλευρά του ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.
«Η μεταφορά ακροδεξιών συνθημάτων σε αυτή την αίθουσα δυναμιτίζει και το όποιο κλίμα επικοινωνίας και συνεννόησης μπορεί να υπάρξει», σημείωσε από την πλευρά του ο εισηγητής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: