Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

"Οι χώρες με μνημόνιο πρέπει να κάνουν περισσότερα"

SHARE
Οι χώρες που βρίσκονται σε οικονομικό πρόγραμμα βλέπουν ήδη το κόστος ανά μονάδα εργασίας να βελτιώνεται, αλλά πρέπει να κάνουν περισσότερα, τόνισε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας επεσήμανε ότι "ζούμε όλοι δύσκολους....


καιρούς", υπερασπιζόμενος τις πρωτοβουλίες της ΕΚΤ για την αντιμετώπιση της κρίσης, οι οποίες, όπως ξεκαθάρισε, "δεν αποτελούν χρηματοδότηση των κυβερνήσεων".

Ο κ. Ντράγκι υπογράμμισε ότι η απόκλιση στα spreads των ομολόγων της ευρωζώνης αντανακλούσε αβάσιμους φόβους για την ευρωζώνη. Πλέον, όμως, όπως υπογράμμισε, παρατηρούμε εισροές κεφαλαίων στην ευρωζώνη, με τους επενδυτές να αναγνωρίζουν ότι υπάρχει πρόοδος στην πολιτική της ζώνης του ευρώ.  Η ΕΚΤ έπαιξε το ρόλο της στη βελτίωση της εμπιστοσύνης, απομακρύνοντας τους φόβους για την ευρωζώνη, τόνισε, προσθέτοντας ωστοσο ότι οι πρωτοβουλίες της μπορούν να αποτελέσουν μόνο μια "γέφυρα" και ότι πρέπει να συμπληρωθούν από ενέργειες των κυβερνήσεων. "Η βελτίωση του κλίματος δεν σημαίνει ότι αφήσαμε πίσω μας την κρίση. Πρέπει να ακολουθήσουν αποφασιστικές ενέργειες από τις κυβερνήσεις". 

Σημείωσε ότι η κεντρική τράπεζα συνεχίζει να διατηρεί τη σταθερότητα τιμών που αποτελεί το θεμέλιο για την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας. 

Σε σχέση με την ενιαία εποπτεία των τραπεζών, εκτίμησε ότι θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη σταθερότητα για την ευρωζώνη, ενώ σε σχέση με τις αντιρρήσεις της Bundesbank, ανέφερε ότι έχει "τεράστιο σεβασμό στη Buba, πολλές από τις ανησυχίες της είναι κοινές με αυτές των μελών της ΕΚΤ".
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: