Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

«Κόβουν» την ασφάλεια ζωής οι Έλληνες

SHARE

Συνεχίζεται η πτώση των ασφαλίσεων ζωής σύμφωνα με την έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος για την παραγωγή ασφαλίστρων από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2012. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία - αν αφαιρεθεί η επίδραση του κλάδου «Ασφαλίσεις Ζωής συνδεδεμένες με...επενδύσεις» - η παραγωγή των ασφαλίσεων ζωής είναι συνολικά μειωμένη κατά 10,8% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2011 ενώ, αντιστοίχως, η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων (ζωής και ζημιών) είναι μειωμένη κατά 11,1%.
Για το σύνολο των κλάδων (Ασφαλίσεις Ζωής, Ασφαλίσεις κατά Ζημιών, Αστική ευθύνη οχημάτων, Λοιποί κλάδοι κατά Ζημιών) η παραγωγή εμφανίζεται στο επτάμηνο να φτάνει στο -6,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Σημειώνεται ότι η μεγαλύτερη πτώση εμφανίζεται στον κλάδο «Αστική Ευθύνη Οχημάτων» (-13,2%).
Συνολικά, στην έρευνα ανταποκρίθηκαν 62 ασφαλιστικές επιχειρήσεις-μέλη, οι οποίες συγκέντρωναν το 93,9% της παραγωγής ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις κατά ζημιών και το 99,3% των ασφαλίσεων ζωής το 2011. Από τις επιχειρήσεις, οι 22 δραστηριοποιήθηκαν στις ασφαλίσεις ζωής και 51 στις ασφαλίσεις κατά ζημιών.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: