Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Σαμαράς: Θλιβερός πλασιέ εκποίησης ελληνικών νησιών

SHARE
Με πρωτοσέλιδο «καρεδάκι» που αναφέρει «Στο σφυρί 10 ελληνικά νησιά» κυκλοφορεί αύριο η Κυριακάτικη εφημερίδα Real news.
Δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες από αυτό το δημοσίευμα –αύριο θα έχουμε πιο αναλυτική ανάρτηση-  ξέρουμε όμως από που ορμώμενη η εφημερίδα έχει κάνει αυτό το ρεπορτάζ. Σίγουρα πηγάζει από το γεγονός ότι στο πρόσφατο ταξίδι του σε Βερολίνο και Παρίσι, ο έλληνας πρωθυπουργός παρουσιάστηκε … ως πωλητής ελληνικών νησιών, κάτι που σχολιάστηκε με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα στον ελληνικό τύπο.
Τα συστημένα ΜΜΕ όχι απλώς υποτίμησαν το γεγονός αλλά ούτε λίγο ούτε πολύ μας το παρουσίασαν ότι ο πρωθυπουργός «αξιοποιεί» μ’ αυτόν τον τρόπο την δημόσια παρουσία. 
Ας δούμε όμως ποια είναι η πραγματικότητα παραθέτοντας αποσπάσματα από ένα άρθρο του δημοσιογράφου Γιώργου Δελαστίκ που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Επίκαιρα» την Πέμπτη που μας πέρασε: 
 Ρεζίλι σε ολόκληρη την Ευρώπη τον έκαναν τον Αντώνη Σαμαρά οι Γάλλοι και οι Γερμανοί, εμφανίζοντας τον ως θλιβερό πλασιέ εκποίησης μικρών ακατοίκητων ελληνικών... νησιών! Η πικρή αλήθεια είναι ότι δεν χρειάστηκε να διαστρεβλώσουν με κακοήθεια τις θέσεις του πρωθυπουργού της Ελλάδας στο θέμα αυτό. Όσο κι αν προκαλεί σοκ, ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς είχε επιλέξει το ρόλο αυτό για τον εαυτό του! Το διαφήμιζε ευθέως, άλλωστε, στη συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, η οποία δημοσιεύτηκε την περασμένη Παρασκευή, την ημέρα, δηλαδή, που βρισκόταν στο Βερολίνο για να συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.
«Η Αθήνα είναι έτοιμη να πουλήσει "ακατοίκητα νησάκια"», πληροφορούσε τους αναγνώστες του το γαλλικό έντυπο με ειδικό τίτλο που είχε βάλει στο αντίστοιχο σημείο της συνέντευξης Σαμαρά και ο οποίος ανταποκρινόταν πλήρως στο περιεχόμενο των σχετικών δηλώσεων του Έλληνα πρωθυπουργού.

Σε... «κατάλληλη τιμή»
«Είστε έτοιμοι να πουλήσετε νησιά; Αρκετά ήδη είναι ιδιωτικά...» ρώτησε ευθέως τον Αντώνη Σαμαρά ο ανταποκριτής της ίβ Μοηάε στην Αθήνα.
Ο πρωθυπουργός πρώτα υποβάθμισε τη σημασία υφιστάμενων ιδιωτικών μικρών νησιών, λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν ιδιωτικά νησιά, εκτός από μερικά νησάκια».
Στη συνέχεια άδραξε την ευκαιρία για να προχωρήσει στη διαφήμιση της «πραμάτειας» που πήγε να πουλήσει στους Γερμανούς, στους Γάλλους, στους υπόλοιπους Ευρωπαίους και σε όλους τους πλούσιους ξένους για να αποσπάσει την εύνοια τους προς το πρόσωπο του:
«Τα περισσότερα από αυτά τα νησάκια είναι ακατοίκητα στη μέση ενός αρχιπελάγους. Αρκετά από αυτά τα νησάκια μπορούν να έχουν μια εμπορική χρήση, υπό τον όρο ότι αυτό δεν θέτει προβλήματα εθνικής ασφάλειας. Δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να τα ξεπουλήσουμε, αλλά να μεταμορφώσουμε ένα αχρησιμοποίητο έδαφος σε κεφάλαιο που μπορεί να παράγει έσοδα με μια κατάλληλη τιμή», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαρά δίνοντας το σήμα έναρξης της εκποίησης ιδιωτικοποίησης μικρών ελληνικών νησιών.
 Εν τω μεταξύ, μάθαμε πώς λέγεται γλώσσα της συγκυβέρνησης Σαμαρά -Βενιζέλου - Κουβέλη το ξεπούλημα νησιών.  Λέγεται «μεταμόρφωση αχρησιμοποίητων" εδαφών σε κεφάλαιο που μπορεί να παράγει έσοδα με κατάλληλη τιμή»! Έκτακτος όρος σύντομος και πλήρως ακατανόητος από το «λαουτζίκο»!
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: