Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Κανείς γιατρός δεν θα χάσει τη δουλειά του από το ΕΣΥ

SHARE

Τη διαβεβαίωση ότι κανείς γιατρός δε θα χάσει τη θέση του μετά από τις ενοποιήσεις κλινικών και τμημάτων, αλλά αντίθετα πρόκειται να ενισχυθούν τα νοσοκομεία έδωσε ο υπουργός Υγείας.Τη διαβεβαίωση ότι κανείς γιατρός δε θα χάσει τη θέση του μετά από τις ενοποιήσεις κλινικών και τμημάτων, αλλά αντίθετα πρόκειται να ενισχυθούν τα νοσοκομεία τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε νοσηλευτικές υποδομές, έδωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, σε συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά), όπως μεταίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι Νοσοκομειακοί Ιατροί υπέβαλλαν το αίτημα τους για την πληρωμή των εφημεριών, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη μείωση του Ειδικού Μισθολογίου, ενώ ζήτησαν να ενημερωθούν από τον υπουργό για την πορεία των συγχωνεύσεων των Νοσοκομείων, καθώς και για ευρύτερα θέματα που αφορούν τον κλάδο των Νοσοκομειακών Ιατρών.
Ο κ. Λυκουρέντζος υπογράμμισε ότι, με Υπουργική Απόφαση της 3ης Αυγούστου 2012, έχουν διατεθεί οι πιστώσεις για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών των Νοσοκομειακών Ιατρών και για το δεύτερο τρίμηνο του 2012. Οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στην εξόφληση τους, οφείλονται, όπως δήλωσε και το πρωί, σε αδυναμίες άλλων υπηρεσιών του Κράτους οι οποίες δεν υπάγονται στο υπουργείο Υγείας. Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι οι μειώσεις των δαπανών στο χώρο της υγείας για τη διετία 2013-2014 δε θα οδηγήσουν στον ακρωτηριασμό του ΕΣΥ, αλλά έχουν ως στόχο τον περιορισμό της σπατάλης, την εξυγίανση και την ορθολογική λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών ΟΕΝΓΕ) Δ.Βαρνάβας με αφορμή τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας που αφορούν την πληρωμή των εφημεριών, σε δήλωσή του τονίζει ότι «ο υπουργός Υγείας προσπαθεί να αποποιηθεί την ευθύνη για τις απλήρωτες εδώ και 6 μήνες εφημερίες των γιατρών, τις οποίες ο ίδιος είχε υποσχεθεί στις 3 Αυγούστου ότι θα αποπληρωθούν πριν το Δεκαπενταύγουστο. Τώρα ο κ. Λυκουρέντζος επανέρχεται και επικαλείται ως υπαίτιες για την κωλυσιεργία ‘αδυναμίες των υπηρεσιών του κράτους’. Πρόκειται όμως για τις ίδιες υπηρεσίες που το υπουργείο ενέπλεξε, ώστε να αποκτήσει άλλοθι για τις τεράστιες καθυστερήσεις στην καταβολή των περικομμένων κατά 25% εφημεριών. Ας πάψει να κρύβεται ο κ. Λυκουρέντζος πίσω από τρίτους».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: